Canfali Marina Alta

Ana Kringe assegura no haver rebut cap citació judicial sobre el Cas Púnica

Ana Kringe asegura no haber recibido ninguna citación judicial sobre el Caso Púnica
  13/01/2018
"Moltes de les coses que s'han publicat són falses" Un informe de la Guàrdia Civil explica que va pagar més de 33.000 euros de fons públics per millorar la seua imatge

Les investigacions del Cas Púnica en el seu ramificació a l'Ajuntament de Dénia han donat un nou avanç, amb el lliurament d'un informe de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil al jutge García Castelló. El document, que s'ha conegut en els últims dies, explica que la popular Ana Kringe va poder incórrer en un delicte de malversació de fons públics durant els anys 2010 i 2014 quan era alcaldessa.

En les conclusions de l'informe s'explica que Kringe va pagar presumptament amb fons de l'Ajuntament de Dénia un total de 33.580 euros a l'expert Alejandro de Pedro per millorar la seua imatge a les xarxes socials i desacreditar els partits de l'oposició. Ana Kringe ha assegurat que no ha rebut cap notificació judicial relacionada amb aquest cas, pel que de moment no se li ha citat per prestar declaració. Tampoc ha volgut entrar en el fons de l'assumpte i s'ha limitat a afirmar que "moltes de les coses que s'han publicat no són veritat".

Al seu dia, l'exalcaldessa i actual regidora del PP va oferir una roda de premsa, en la qual va manifestar que l'únic que va passar és que les empreses d'Alejandro de Pedro (detingut en l'Operació Púnica) van prestar els seus serveis per a l'Ajuntament de Dénia "de manera normal i dins de la legalitat" en conceptes com la creació i manteniment de les infraestructures de les xarxes socials de l'Ajuntament, elaboració de protocols per als departaments que tenen perfils en xarxes socials, cursos per a funcionaris que havien de gestionar les pàgines en internet i treballs de posicionament a internet de les àrees municipals. A més, es van pagar insercions publicitàries al diari digital Ara Dénia.

En tots els casos, segons va dir Kringe en aquella ocasió, les factures estaven pagades i fiscalitzades. En l'informe de la UCO, es recullen els missatges que Kringe i de Pere es van intercanviar. En un d'ells, la llavors alcaldessa del PP va comentar que un dels objectius era "donar hòsties a l'oposició". L'informe de la UCO porta data del passat 19 de desembre i el seu contingut coincideix amb les informacions que van sortir a la llum anteriorment. Alejandro de Pedro va crear Ara Dénia, que difonia continguts favorables a la gestió de Kringe. Segons l'informe, Ana Kringe va ordenar la contractació de banners de publicitat institucional i de supòsits treballs i cursos de posicionament en línia de continguts per a diverses regidories.

Ana Kringe ja va respondre a les preguntes de la Guàrdia Civil al juny de 2015. Tal com s'ha publicat en diversos mitjans nacionals, Kringe va reconèixer l'existència del missatge dirigit a Alejandro de Pedro, en el qual indicava que l'objectiu del diari digital era " donar d'hòsties a l'oposició ", si bé va matisar que en realitat la funció era reproduir notes de premsa de l'Ajuntament.

Cercar notícies
Agenda