Canfali Marina Alta

Destrosses a la Granadella i la Barraca pel temporal

Destrozos en la Granadella y la Barraca por el temporal
  10/08/2017

Les fortes pluges torrencials, que a Xàbia van arribar a deixar més de 100 litres / m2, han ocasionat serioses destrosses al litoral, especialment a la cala de la Granadella, on el barranc va provocar una rasa que va partir per la meitat la platja. Després de les pluges, l'accés a la cala, encara que no s'ha prohibit, quedava condicionat en els pròxims dies pels treballs per restituir la normalitat. La Policia Local va atendre 61 incidències tot just en unes hores de la nit, mentre que l'Ajuntament va convocar una reunió de coordinació entre departaments per planificar els treballs necessaris per a reparar els danys registrats.

Els problemes més greus es concentren a la platja Granadella, que necessitarà una intervenció urgent per recuperar el seu estat òptim. El barranc que desemboca a la cala, i que aquest estiu ha estat clausurat com a aparcament, va registrar una considerable avinguda cap a la mitjanit, arrossegant a la mar gran part dels còdols de la platja, senyalització pública i serveis de temporada com para-sols, hamaques.

L'alcalde, José Chulvi, i la regidora de Serveis, Kika Mata, van visitar aquest dijous la zona juntament amb els tècnics municipals que han valorat els danys i les mesures per a tornar-li la normalitat. També aquest mateix dijous al matí es van començar a netejar de pedres i arrossegaments al camí de la Teuleria i els trams del barranc que es necessiten per donar accessibilitat a alguns habitatges i s'han gestionat els permisos per començar en les pròximes hores a aportar graves a la platja per regenararla. També s'ha contactat amb clubs de busseig perquè ajudin a supervisar el fons marí per si hi hagués elements arrossegats per l'avinguda que siguin perillosos per al bany.

L'Ajuntament, donat les dates que són, ha optat per no tancar totalment la cala, però l'accés estarà condicionat pels treballs necessaris per recobrar la normalitat.

Una altra platja que també necessitarà aportació de graves és la Barraca, afectada en un tram per vessaments. La carretera d'accés es va aclarir immediatament de pedres que havien cedit dels marges per la força de l'aigua, que també ha danyat l'abalisament i la plataforma aquàtica de l'Arenal.

 

Cercar notícies
Agenda