Canfali Marina Alta

Dénia serà presentada a Fitur com a centre internacional de la cultura gastronòmica mediterrània

Dénia será presentada en Fitur como centro internacional de la cultura gastronómica mediterránea
  13/01/2018
L'AVT coordinarà des del CDT les seves polítiques en matèria de gastronomia

L'oferta que Dénia portarà a Fitur la setmana que ve tindrà una important vessant gastronòmica. Des d'allà, l'Agència Valenciana del Turisme (AVT) anunciarà la creació d'un centre internacional de la cultura gastronòmica mediterrània, des del qual es coordinaran totes les polítiques de la Generalitat en aquesta matèria.

Però Dénia no parlarà només de bona taula sinó també de la seva oferta mediambiental. La fira de turisme de Madrid serà aprofitada per llançar una guia d'aus del seu terme municipal, la Reserva Marina del Cap de Sant Antoni, el Montgó i la Marjal de Pego-Oliva. I a més, la ciutat estarà doblement representada: tindrà un espai al taulell de la Costa Blanca i un estand propi pel seu paper de ciutat creativa de la gastronomia.

L'alcalde, Vicent Grimalt, ha valorat positivament que l'AVT hagi triat el dia de la Comunitat Valenciana a Fitur per presentar el centre de la cultura gastronòmica, amb seu al CDT. L'organisme autonòmic treballa des de fa dos anys en el projecte, que encaixa perfectament amb els quatre pilars bàsics del projecte de ciutat creativa de la gastronomia, segons ha indicat. Precisament per la distinció de la UNESCO, l'AVT ha considerat convenient que la ciutat tingui un espai propi per promocionar la seva gastronomia.

El vessant gastronòmica serà aprofitada també per la naviliera Baleària per realitzar un showcooking durant la presentació dels seus vaixells impulsats amb gas liquat. A la demostració culinària participaran un cuiner mallorquí i un altre de la Marina Alta, en el nostre cas Evarist Miralles, que simbolitzaran la unió d'ambdós territoris a través de la cuina, el mar i la naviliera.

Cercar notícies
Agenda