Canfali Marina Alta

El 9 d’Octubre incorpora conferències i visites guiades sobre Jaume I a Dénia

El 9 d’Octubre incorpora conferències i visites guiades sobre Jaume I a Dénia
  07/10/2017

 

La Fira de l’Alimentació i Salut Natural no s’ha celebrat per la renuncia de l’adjudicatari

 

Una cercavila de Dianium Dansa i una actuació de la Banda amb Andreu Valor completen el programa

 

L’Ajuntament ha ampliat enguany els actes de celebració del 9 d’Octubre amb activitats al voltant del rei Jaume I i Dénia, organitzades des de l’àrea d’Arqueologia i Museus. S’han programat conferències i visites guiades, incloses en el cicle La defensa de Dénia en temps de guerra 2017, que subvenciona el Ministeri de Defensa. La programació es completarà amb una cercavila, que tornarà a oferir el grup Dianium Dansa, i actuacions musicals.

        Altre canvi és la suspensió de la Fira de l’Alimentació i la Salut Natural, que durant els últims vint anys s’ha muntat de forma ininterrompuda en el carrer Marqués de Campo coincidint amb el 9 d’Octubre. Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Josep Crespo, la gestió de la fira va eixir a licitació però l’adjudicatari va renunciar, sense donar temps a convocar el concurs de nou. Crespo ha explicat que només es va presentar una oferta, per la qual cosa no havia possibilitat de solucionar este entrebanc.

        Respecte al cicle de conferències, la primera xerrada va ser el dijous amb la participació de Frederic Aparisi, doctor en Història de la Universitat de València, al voltant de Jaume I i el procés de conquesta del sud del Xúquer en el Llibre dels Feyts. Aparisi es va referir a la conquesta de Dénia.

 

LECTURA DEL TIRANT LO BLANCH

 

        El dilluns, Dia dels Valencians, es farà una cercavila a càrrec del grup Dianium Dansa i l’acompanyament dels gegants Tirant i Carmesina. L’acte s’encetarà a les 11 h. a la plaça del Consell, on es faran els primers ball i es llegirà i es representarà un tros del Tirant lo Blanch, de Joanot Martorell. Després, es ballarà la dansà de Dénia fins a la Glorieta, on el grup oferirà una actuació. En l’encreuament del carrer La Via, hi haurà una segona representació del Tirant. La cercavila continuarà pel carrer Diana i Passeig del Saladar fins a la plaça Jaume I.

        Dianium Dansa espera que l’acte “faça gaudir a tots els deniers i denieres, i que done color festiu i popular als nostres carrers en el dia 9 d’Octubre, dia dels valencians i valencianes”.

        La jornada es tancarà a les 20 h. a la plaça del Consell amb el concert de l’Agrupació Artística Musical de Dénia, que enguany actua amb el cantautor Andreu Valor, presentant el projecte Bandautòrium.

 

MÉS ACTES

 

        Compromís i el PP també van a festejar el Dia dels Valencians en actes civils. Els nacionalistes ho faran com cada any, a les 12 h. a la Plaça Jaume I. Els populars faran uns parlaments davant del Centre Social a les 12 h. també.

Cercar notícies
Agenda