El D * NA supera les expectatives i rep més de 20.000 persones

  • El D*NA supera las expectativas y recibe a más de 20.000 personas
  • El D*NA supera las expectativas y recibe a más de 20.000 personas
  • El D*NA supera las expectativas y recibe a más de 20.000 personas
  • El D*NA supera las expectativas y recibe a más de 20.000 personas
  • El D*NA supera las expectativas y recibe a más de 20.000 personas
  02/10/2017

La Policia Local va tindre que restringir l'accés en diverses ocasions

 

Alguns estands van esgotar les tapes a les poques hores d'inaugurar el festival

 

Els showcookings dels cuiners amb estrella Michelin van registrar una massiva afluència de gent

 

Quique Dacosta: "La finestra de Dénia al món està més oberta que mai"

 

El Passeig de la Marineta Cassiana es va convertir el cap de setmana en un riu de gent durant la celebració del DN * A Festival Gastronòmic. Les previsions es van desbordar i més de 20.000 persones van acudir al que ja es considera un esdeveniment gastronòmic històric. L'atractiu de poder degustar tapes davant del mar, a la barra de 400 metres lineals a la zona del Marge del Roig i l'estirada dels restauradors amb estrella Michelin van ser els principals factors que van cridar l'atenció de la gent, no només als de Dénia, sinó també a molts de la comarca i de la resta de la comarca.

La qualitat dels productes que es van oferir als estands, l'atractiu dels showcookings oferts per destacats cuiners, tant de Dénia com d'altres ciutats espanyoles i el fantàstic emplaçament han estat altres dels grans atractius del D * NA. A més, productors i artesans van mostrar la riquesa dels productes autòctons, com vins, arrossos, olis i plantes aromàtiques.

Entre dissabte i diumenge, reconeguts cuiners del panorama nacional, com Joan Roca, Ángel León, Jordi Cruz i Andoni Luis Aduriz, van transmetre al públic la seva manera d'entendre la gastronomia. Els showcookings realitzats sobre un gran escenari van registrar una massiva assistència de públic.

En un altre recinte del passeig es van realitzar degustacions gastronòmiques a càrrec de restauradors locals, com Pepe Piera El Pegolí, Luis Sendra, Javier Alguacil, Pepa Terol i Quique Dacosta, que ha estat el pare del DN * A i el seu comissari gastronòmic. Dacosta ha expressat la seva satisfacció per la "fantàstica acollida" del festival, al qual han acudit "milers de persones de tots els racons que espero que hagin gaudit tant com jo". Segons el cuiner, "hem ensenyat la nostra cuina, la nostra tradició, el nostre producte i la nostra forma d'entendre la gastronomia. La finestra de Dénia al món està més oberta que mai ".

El festival va ser inaugurat dissabte per l'alcalde, Vicent Grimalt i el secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, al costat de membres de la corporació municipal com la regidora delegada de la Ciutat Creativa de la Gastronomia, Pepa Font.

L'alcalde ha assenyalat que "durant dos dies hem mostrat al món els motius que han portat a la Unesco a reconèixer Dénia com a ciutat creativa de la gastronomia: el nostre model d'ecosistema alimentari, basat en la preservació del territori i la sostenibilitat. Milers de persones han gaudit en un enclavament privilegiat de la nostra riquesa gastronòmica. L'èxit obtingut ens empeny a començar a treballar des d'avui a la celebració de la segona edició".

 

<<< Tornar a la portada