Canfali Marina Alta

L'equip de govern de Dénia destaca la reducció del deute amb els bancs i el control de les despeses corrents durant 2017

El equipo de gobierno de Dénia destaca la reducción de la deuda con los bancos y el control del gasto corriente en 2016
  13/03/2017

La liquidació del pressupost dona  resultat positiu de 7'5 milions

Els ingressos per l'Impost d'Obres superen el milió d'euros, el doble de la previsió

 

PSPV i Compromís han ressaltat l'esforç que estan realitzant per a rebaixar l'elevada quantitat que es deu als bancs (més de 25 milions d'euros) i controlar els gastos corrents. Segons ha explicat el regidor d'Hisenda, Paco Roselló, es va a continuar treballant en esta línia amb l'objectiu que l'Ajuntament de Dénia puga eixir del Pla d'Ajust en 2018. D'esta manera, en el pressupost es podran incloure partides per a inversions, la qual cosa en els últims anys no ha sigut possible.    

Una de les principals preocupacions del departament que dirigix Roselló és rebaixar els gastos financers i negociar el pagament ajornat dels 25 milions d'euros per les sentències urbanístiques. La previsió és que en els pròxims dos anys es puga cancel·lar el deute que s'arrossega del Pla de Pagament a Proveïdors de 2012, que ascendix a 6,3 milions.      

   El regidor va donar compte el dilluns en la Comissió d'Hisenda de la liquidació pressupostària de 2016, que presenta un resultat positiu de 7.560.000 euros. A més, el remanent de tresoreria per a despeses generals és de 8.600.000 euros. A causa dels condicionants del Pla d'Ajust, la major part d'esta quantitat s'ha de destinar a reduir els gastos financers, per la qual cosa només quedaran 470.000 euros de lliure disposició. Paco Roselló ha avançat que esta quantitat servirà per a pagar factures.

El vicealcalde, Rafa Carrió, ha coincidit amb Roselló en que, gràcies al control exhaustiu dels comptes que està fent l'Ajuntament de Dénia, "els números estan eixint en positiu, aconseguint un estalvi sense pujar els impostos", mentre es compleixen els objectius de disminuir les despeses corrents, els financers i el deute amb bancs i proveedors.

 

 

Cercar notícies
Agenda