Canfali Marina Alta

El govern de Kringe va repartir més del 50% del pressupost de productivitat destinat a caps de departament entre quatre alts càrrecs

El gobierno de Kringe repartió más del 50% del presupuesto de productividad destinado a jefes de departamento entre cuatro altos cargos
  11/04/2017

Els quatre treballadors de l'administració local van rebre 354.954,44 euros des de 2010 a 2015

Un informe sobre la productivitat pagada a caps i encarregats de departaments a què ha pogut tenir accés CANFALI MARINA ALTA revela que l'equip de govern d'Ana Kringe va destinar de 2010 a 2015 un total de 698.375.42 euros a aquest concepte, del qual el 50,82% va recaure en quatre alts càrrecs de l'administració local. En total, el secretari municipal, el director de recursos humans, l'interventor i el tresorer van arribar a rebre 354.954,44 euros en concepte de productivitat, a més de la seua corresponent nòmina mensual, les seues dietes i altres complements que poguessin o no cobrar en aquell moment .

L'informe consultat per aquest mitjà de comunicació -que no contempla noms, si no llocs de treball, divideix la productivitat en tres tipus, una d'iniciativa i interès del treballador -que es va pagar a molt dels treballadors de l'administració local-, una altra anomenada  F que vindria a compensar els treballs de funció superior a la categoria que realitza el treballador, com ara per exemple una substitució; i després hi ha un tipus de productivitat anomenada V, que alguns sindicalistes han titllat de "fosca i poc transparent", atès que no va passar per ple ni per un altre òrgan de control.

El pressupost destinat a la productivitat d'interès i eficàcia del treballador va ser de 235.933,39 euros; i d'aquest muntant els quatre alts càrrecs van esquinçar més de 20.000 euros. 

Ara bé, per la productivitat anomenada V, i que és la que va assignar Alcaldia sota un criteri desconegut, segons fonts consultades, els quatre càrrecs van ingressar 333.250 euros, dels que criden l'atenció els 125.500 del secretari o els 113.500 de l'interventor. Els altres dos càrrecs van rebre unes quanties més modestes, al tresorer se li van assignar 55.250 euros i al director de Recursos Humans uns 39.000.

Cal recordar que aquests quatre càrrecs tenen un lloc de treball amb una categoria assignada de Grup A1 -els que més cobrant, és a dir que per sobre d'ells no hi ha cap superior en les seves respectives àrees, per la qual cosa no van percebre cap ingrés per productivitat F, que era la prevista per l'exercici d'un treball superior a les atribucions per les que l'Ajuntament contracta un treballador.

L'actual regidor d'Hisenda, Paco Roselló ha declinat fer cap tipus de valoració sobre l'informe i les quantitats, però ha puntualitzat que les "nòmines d'aquest equip de govern són transparents i quan vam arribar vam treure la productivitat anomenada V".

Cercar notícies
Agenda