Canfali Marina Alta

L'Hospital de Dénia aplica noves tècniques al tractament d'hèrnies discals

El Hospital de Dénia aplica nuevas técnicas al tratamiento de hernias discales
  13/02/2018

El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia -COT- de l'Hospital de Dénia ha incorporat a la seua cartera de serveis la cirurgia endoscòpica de Columna per al tractament de les hèrnies discals lumbars i les estenosis foraminales. Es tracta d'una senzilla tècnica, que es pot realitzar en tots els casos d'hèrnies discals a la zona lumbar. Consisteix en un accés al canal lumbar, mitjançant procediments mínimament invasius, amb una càmera o endoscòpia per a la qual només es requereix una incisió de 18 mil·límetres.
Segons el Doctor José Francisco Lizón, responsable de la Unitat de Raquis del Servei de COT, "la cirurgia endoscòpica de Columna està indicada per a tot tipus d'hèrnies lumbars, que normalment són el 95% de les que necessiten tractament".
A més, la major part d'aquest tipus d'intervencions mínimament invasives ho són de Cirurgia Major Ambulatòria -CMA-, que no requereixen d'ingrés hospitalari. El Dr Lizón subratlla l'avantatge de la Cirurgia Endoscòpica de Columna, "ja que la recuperació del pacient i la seua incorporació a la vida normal és molt més ràpida".
L'Hospital de Dénia és precursor a la Comunitat Valenciana a oferir la nova tècnica. L'objectiu de la seua Unitat del Raquis és convertir la cirurgia endoscòpica de Columna al tractament estàndard de les hèrnies discals lumbars.

Cercar notícies
Agenda