Canfali Marina Alta

El Pla General de Dénia preveu un creixement de 2.875 habitatges i un màxim de 55.000 habitants per als propers vint anys

El Plan General prevé un crecimiento de 2.875 viviendas y un máximo de 55.000 habitantes para los próximos veinte años
  03/10/2017

Es proposa protegir una àmplia zona entre els camins de Gandia i del Cementeri per fomentar l'agricultura

L'equip de govern aposta per un model de ciutat "mediterrània, tranquil·la, respectuós amb l'entorn"

El documento inclourà la creació del Parc Vessanes entre Torrecremada i la zona prevista per a l'estació intermodal al costat del Chabàs

El polígon industrial s'ampliaria i hauria una nova zona terciària a La Xara

 

 

PSPV i Compromís han iniciat el compte enrere per aprovar el Pla General Estructural (PGE) que, segons les previsions s'exposarà al públic a partir de novembre  i durant quaranta cinc dies. El document, que ha estat debatut aquesta setmana pels grups polítics, planteja un creixement urbà sostenible, que prioritza "l'ús del sòl racional davant els nous desenvolupaments dispersos en sòl rural", segons ha destacat la regidora de Territori, Maria Josep Ripoll . A partir d'aquesta premissa, es preveu la construcció de 2.875 habitatges a Dénia i una població de 55.000 habitants per als propers vint anys.

El PGE limita el nou desenvolupament urbà residencial a l'oest i el sud del nucli urbà de Dénia ocupant 64,96 hectàrees que estan per consolidar. Es tracta dels sectors Platja-Torrecremada i Alqueries, on podrien construir-se fins 2.521 habitatges. A elles s'unirien altres 150 cases en Marquesa IV i les UE Deveses I i Deveses III, desenvolupats amb anterioritat i que tenen sòl disponible. A La Xara es contemplen 138 nous habitatges i en Jesús Pobre, 66.

En total, es podria edificar en 81,70 hectàrees, per sota del màxim de 83 de creixement establert per l'Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana per als pròxims 20 anys.

Un dels objectius del PGE és la protecció del sòl agrícola del Pla de Dénia, una zona compresa entre el camí de Gandia, Benimaquia i el Camí del Cementeri, per tal de fomentar l'activitat agrícola i preservar aquest espai de valor paisatgístic i cultural . Aquesta àrea es qualificarà com a sòl no urbanitzable protegit. Així mateix, es protegeixen elements d'alt valor ambiental del Parc Natural del Montgó. Una altra de les propostes és la creació del Parc Vessanes, de 8,93 ha., Que se situaria entre Torrecremada (al costat dels col·legis Pou i Vessanes) fins a la zona pròxima a l'IES Historiador Chabàs on es projecta ubicar una estació intermodal. D'aquesta manera es formaria una anella verda, que envoltaria el nucli urbà, connectant el Bosc de Diana per l'avinguda Joan Fuster amb el Parc Vessanes. Aquesta zona verda enllaçaria amb Torrecremada i la nova via parc, un àmplia avinguda amb àmplies zones de vianants i arbres als costats, que reservarà la part central per al trànsit.

Des de l'equip de govern s'ha insistit que s'ha apostat per "un model de ciutat mediterrània, tranquil·la, amb un estil de vida fortament vinculat al seu territori, paisatge i cultura, com a base del seu atractiu per a turistes i visitants".

Cercar notícies
Agenda