Canfali Marina Alta

El ple de Dénia aprova la dissolució del Consorci Esportiu de la Marina Alta

El pleno de Dénia aprueba la disolución del Consorci Esportiu de la Marina Alta
  28/12/2018

La Macma aglutinarà properament aquesta vessant esportiva comarcal

L'últim ple de l'any va ser un dels més curts, uns 25 minuts, on la corporació municipal va estar moderada i no va haver ni retrets, ni picabaralles, previsiblement per l'ambient festiu de les dates, qui sap. Un dels punts més significatius de la sessió de dijous va ser el vot favorable a la dissolució del Consorci Esportiu de la Marina Alta (Cema). Segons ha explicat el regidor d'Esports, Vicent Crespo, el Cema era incompatible amb la nova llei de sostenibilitat, pel que jurídicament no era sostenible.
Atès que es tracta d'un ens de caràcter comarcal, els 23 municipis que s'integren en ell han també han d'elevar als seus respectius plens la dissolució perquè aquesta siga efectiva. Cal recordar que el Cema té una competència esportiva que pretén "fer comarca a través de l'esport i els bons hàbits de vida". Es va crear el 1994 i el 2007 va organitzar per primera vegada els Minijocs. A més també s'encarregava d'organitzar els Tradijocs i altres competicions a nivell comarcal com ara de tennis o pilota, entre moltes altres.
Crespo ha assenyalat està previst que aquesta vessant esportiva de la qual s'ocupava el Cema passe a formar part de la Macma, de manera que no corre cap perill cap de les activitats que duia a càrrec el consorci esportiu.

Cercar notícies
Agenda