Canfali Marina Alta

El pregó de Ramón Bertó obri les festes de Moros i Cristians de Dénia

  • El pregó de Ramón Bertó  abre las fiestas de Moros i Cristians de Dénia
  • El pregó de Ramón Bertó  abre las fiestas de Moros i Cristians de Dénia
  07/08/2017

Som el poble del me'n fot ... però també hi ha alguna cosa positiva en això: la nostra manera d'entendre el món, d'acceptar-nos com som i acceptar els altres com són. Paladeamos les coses importants de la vida, com l'amistat, l'alegria i els bons sentiments. En això crec que no ens guanya ningú "

 

El pregoner de les festes de Moros i Cristians, Ramon Bertó, es va mostrar satisfet i orgullós d'assumir este paper, "ja que m'han precedit membres d'aquesta festa de condició i arrelament". El seu discurs, pronunciat el passat dissabte a la plaça del Consell, va estar ple de referències a la ciutat de Dénia i a festa de la qual ha estat un dels fundadors.

A més, va destacar el rellevant paper que ha tingut la dona en aquesta festa, l'any en què se celebra el vintè aniversari de la primera filà de dones, Almogàvers. En aquest sentit, va suggerir al president de la FEMMICC, Miguel Ángel Fullana, que la seua predecessora en el càrrec de pregonera fora una dona. "Penseu per aquesta responsabilitat en les Almogàvers, Alkamar, Amazigh i Pirates berberisques, perquè sense elles ens falta aquest toc de distinció que només les dones saben donar".

També va fer un breu repàs pels de Moros i Cristians de Dénia, destacant "el meu respecte i reconeixement cap a aquells que van iniciar la nostra festa superant múltiples obstacles i dificultats. Però també vull fer extensiu aquest reconeixement a tots els festers d'avui, perquè si els començaments van ser difícils, no ho és menys mantenir i potenciar la festa amb la brillantor amb què ho esteu fent ". En aquest sentit també va destacar el paper de "un dels protagonistes més importants d'aquesta festa: el públic".

Bertó va recordar les sensacions que es viuen durant les desfilades, des de la sortida amb "l'empara de la Torre del Consell", passant pel castell i les seves muralles, amb el "magnífic blau Montgó de fons, que s'erigeix ​​blasó i escut d'armes de les formacions ", fins arribar a Marqués de Campo, on" estàs com en un núvol, sembla que estan surant, amb aquest arc verd que formen els seus arbres que ens condueix cap al blau de la mar Mediterrània ". I afegeix que "tant és que ho hagem viscut ja trenta-set vegades abans, cada vegada és diferent i és única, i aquesta sensació indescriptible es repeteix cada any".

Després del pregó, l'alcalde, Vicent Grimalt, va lliurar les claus de la ciutat al president de la federació de Moros i Cristians, Miguel Ángel Fullana. 

Cercar notícies
Agenda