Canfali Marina Alta

Francisco Cejudo: "La poesia és un mitjà d'estar viu que permet obrir una porta diferent a les perspectives habituals"

Francisco Cejudo: “La poesía es un medio de estar vivo que permite abrir una puerta diferente a las perspectivas habituales”
  14/04/2018

Presentarà els seus dos últims llibres el divendres al Reial Club Nàutic de Dénia

"La cultura és un element vital perquè et nodreix, et va marcant i et va deixant empremta i satisfacció"

ÀNGEL SERRANO

Als seus 60 anys, després d'una vida intentant captivar les muses, a les quals assegura que "cal buscar, doncs no t'arriben així com així", el poeta i pedagog sevillà Francisco Cejudo ha descobert una fórmula útil per a això: " tenir sempre una disposició oberta. Una ment oberta per trobar elements suggerents. Aquests elements són els que, en un principi, els anotes, els prestes l'atenció d'esborrany. Després ja, d'una forma més pausada, necessiten el seu temps de treball. Muses hi ha molts llocs. L'important és l'ull que les puga descobrir, que les puga veure ".
Potser va ser aquesta mirada va ser la que el va portar a detectar al primer cop de vista a la qual, probablement, siga la musa principal de la seua vida, Chelo. Com ell mateix explica emocionat, "ha estat la companya que ha estat amb mi des que vaig començar a escriure amb 19 anys. Ens vam conèixer a Badajoz quan jo estava estudiant Magisteri. Des de llavors, a les dures i a les madures, ha estat la meua companya, moltes vegades assumint aquests hores d'estar sola i aquesta comprensió l'ha portat a donar suport l'obra que estic desenvolupant".

Cercar notícies
Agenda