Canfali Marina Alta

La Plataforma Cívica de Dénia denuncia que les NUT han desclassificat terrenys del Fortí sense exposar-se al públic

La Plataforma Cívica de Dénia denuncia que las NUT han desclasificado terrenos del Fortí sin exponerse al público
  20/12/2018

Considera que el document naix "tocat de mort" perquè es pot anul·lar i advertix que hi haurà indemnitzacions milionàries

La Plataforma Cívica de Dénia, formada pel CEDMA i per associacions de veïns i comerciants, ha denunciat que el projecte de les Normes Urbanístiques Transitòries (NUT) ha patit modificacions d'últimes hores mentres estava exposat en la web de la Conselleria a fi d'incloure la desclassificació d'alguns terrenys del Fortí. En este sòl, que actualment és urbà, es troba una zona arqueològica. D'acord amb la informació de la Plataforma, esta zona passaria a ser rústica.

El coordinador de la Plataforma, Jesús Reina, ha manifestat que el fet d'haver inclòs modificacions substancials en el NUT sense haver-les exposat al públic, per a donar l'oportunitat de presentar al·legacions, seria causa que el document s'anul·lara per un defecte de forma. A més, ha advertit de que la desclassificació dels terrenys podria provocar el pagament d'indemnitzacions milionàries. La Plataforma Cívica considera que el que ha ocorregut en les últimes hores amb els canvis en el projecte de les NUT és una situació inaudita. Està previst que el document siga aprovat este divendres pel ple del Consell. Segons la Plataforma, s'han produït pressions des de  l'Ajuntament per a incloure els canvis.

Des de la Plataforma, es va a demanar que es constituïsca una comissió d'investigació per a aclarir qui ha ordenat la desclassificació del sòl i que funcionaris públics han  signat els informes preceptius.

Cercar notícies
Agenda