La Setmana de l’arròs de Pego 2024 incrementa en un 55% la participació d’establiments hostalers

  • La Setmana de l’arròs de Pego 2024 incrementa en un 55% la participació d’establiments hostalers
  • La Setmana de l’arròs de Pego 2024 incrementa en un 55% la participació d’establiments hostalers
  20/04/2024

Catorze bars i restaurants han barrejat la cuina tradicional i la innovadora com a fórmula per a reivindicar el producte de proximitat en el transcurs de la XIV Setmana gastronòmica de l’arròs bomba i bombó de Pego fins a fer-la registrar un increment d’un 55% respecte a l’anterior edició.

        El regidor de Promoció Econòmica, Raúl Tamarit, ha atribuït la circumstància al dinamisme imperant en un sector hostaler pegolí, que, segons afirma, “comença a ser conscient de que n’hi ha una clientela que respon a aquestes jornades vertebrades pel cereal cultivat a la marjal complementat amb altres productes de quilòmetre zero que ens atorga el nostre privilegiat entorn”. No obstant això, ha justificat l’elecció de les dates de celebració fora d’esdeveniments com la setmana santa per tal de donar-li continuïtat a l’oferta gastronòmica de cara al potencial visitant “com un reclam que el faça gaudir del nostre poble i de la nostra cuina amb un esforç suplementari dels hostalers per a fer evolucionar el receptari tradicional heretat generació a generació amb noves apostes” .

 

RECTA FINAL

 

        En eixa dinàmica, emmarca que establiments hostalers participants en la iniciativa hagen fet emergir la creativitat amb propostes tan trencadores com els arrossos melosos de  secret ibèrica i carxofes, de mar i muntanya, de conill i boletus, de cranc blau i anques de granota, amb bajoques i penques; els quals han agafat la vessant en sec amb paella de santgatxo, de pato i alls tendres,  de faves i carxofa, de floricol i bacallà, de caragols i costella o el sarmale.

        Així, El Moss, Zorrilla, Chacarita, El casino, Bar Daniel, Llit i taula, La placeta, Ca Briones, L’om, Sabors de la terra, el baret de Ximo i Xarito, Tot Cuina i Rafel, encaren aquesta cap de setmana la recta final del que, amb les successives edicions organitzades des de la Regidoria de Promoció Econòmica i CREAMA, s’ha constituït com a reclam promocional de primavera per excel·lència del municipi, Reclam que, demà diumenge, serà culminat per la Fira de Comerç 2024 al passeig Cervantes disposada per a crear sinèrgies entre el sector de la restauració i el de comercial de cara a optimitzar recursos a l’hora de difondre les possibilitats que atorga el municipi tant des del punt de vista dels serveis com del gastronòmic.

 

DEMÀ DIUMENGE FIRA DE COMERÇ

       

        Vint-i-tres establiments dels diferents tipus que integren el teixit comercial del municipi han confirmat la seua participació, junt a la representació institucional de CREAMA, Info Jove i Ràdio Pego, en les carpes que quedaran habilitades amb la subvenció de la Diputació Provincial de 10 a 20 hores. En concret ho faran Babaanca Interiorisme i Disseny, En Quadres, La Potingues, Atleet, Bobey, Llibreria Papereria Isabel, Llenceria i Corseteria Maria, Tot en Mobles, Affiches, Xics Moda, Moda MM, Minimenuts, Òptica Pego, Capritx, Adriana Moda, Nou Estil, Pepa González, Casa Miralles Mateu, Shaddai, La Xata Merenguera, La Rouse Productions, Kanyamel Tours i Mandràgora.

L’activitat, patrocinada per la Diputació d’Alacant amb l’objectiu de promocionar  els respectius serveis de cadascun dels integrants del comerç pegolí, estarà amenitzada al llarg de la jornada per un taller d’art floral, unflables per al públic infantil, l’actuació musical de Sweet Rumba, una masterclass per a xiquets i xiquetes, dj i el V Concurs de Pintura Ràpida. No obstant això, la novetat de la present edició radica en un taller de cuina infantil i una cata de vins disposada per l’Associació de Comerciants i Professionals Comerç de Pego.

 

 

<<< Tornar a la portada