Canfali Marina Alta

Els comerciants presenten un delàlogo reivindicatiu de propostes per revitalitzar el Centre Històric de Xàbia

Los comerciantes presentan un delàlogo reivindicativo de propuestas para revitalizar el Centre Històric de Xàbia
  09/08/2017

Juan Planelles: "El govern cacarea molt però no aporta solucions"

L'associació de comerciants Xàbia Història s'ha posat mans a l'obra i ha presentat un decàleg reivindicatiu de propostes per millorar i revitalitzar l'entorn del Centre Històric. Una iniciativa que, sota el títol Projecte Sorolla Xàbia, amb el qual es pretén realçar la figura d'aquest il·lustre pintor valencià i rememorar la seva vinculació al municipi, engloba trets culturals, comercials i estètics per convertir d'una vegada el Centre Històric i el municipi en un referent cultural i turístic de primer ordre. Un projecte que té bona dosi de crítica i amb el que l'associació carrega contra el govern municipal, del qual censuren que fa més aviat poc per millorar l'entorn del Centre Històric, al marge de presentar iniciatives que no van a cap costat. "El govern cacarea molt però no aporta solucions", sintentizó el president dels comerciants, Juan Planelles.

"Volem que s'actue en matèria cultural, que és la pota que li falta al turisme, i al mateix temps revitalitzar el Centre Històric", ha insistit. Per a això, la primera de les iniciatives fa referència a un Museu Sorolla Xàbia permanent que es podria instal·lar a la Casa Bover, un dels edificis més emblemàtics d'aquest entorn. En aquesta mateixa línia, la segona de les propostes fa referència al Museu Balenciaga, prestigiós modista valencià també vinculat al municipi, que es podria emplaçar a la Casa Candelaria.

El Mercat Municipal necessita per als comerciants un nou model de gestió que d'un aire més modern i funcional a aquest centre comercial. El problema de les cases buides i abandonades, i la solució a l'aspecte estètic de les façanes d'edificis públics i privats, són altres de les propostes que recullen els comerciants. En aquest sentit, el president va aclarir que "volem que s'apliquin les normes vigents" que regulen l'estètica d'exteriors i parcel·les.

L'aparcament segueix sent un problema al Centre Històric. La manca de places es podria millorar habilitant aparcaments en parcel·les pròximes a aquest nucli urbà o creant un abonament de baix cost per als pàrquings públics. A més, Xàbia necessita d'un transport públic i eficaç amb minibusos elèctrics que comuniquen el centre amb la resta de nuclis urbans.

 

Cercar notícies
Agenda