Menestra de verdura

Menestra de verdura
  13/02/2017

Ca Nano. Pepeta i Poto

INGREDIENTS 
- 300 gr. pèsols pelats 
- 12 carxofes de conserva 
- 150 gr. de bajoques verdes 
- 150 gr. de carlota 
- 2 dents d'all 
- 300 gr. de faves 
- 100 gr. de pernil bo picat 
- Sal 
- 6 cullerades d'oli d'oliva 

Ingredients per al puré de verdures 

- 200 gr. de carbassó 
- 100 gr de ceba trendra fresca 
- 150 gr. de pèsols 
- 150 gr. d'espinacs nets 
- 150 gr. de bajoques verdes 

PREPARACIÓ 

Per al puré de verdures bullir la verdura amb abunda't aigua amb sal i una mica de bicarbonat. Coure primer la ceba tendra, partida en quatre i neta, durant 10 minuts. Afegir el carbassó, els espinacs i els pèsols i coure tot junt durant 2 minuts. Refrescar les verdures amb aigua amb gel perquè mantinguen el color, escórrer i triturar-ho tot, passar per un colador i reservar. 

            La menestra. En una olla amb abundant aigua i sal, tallar les carxofes per la meitat, pelar les faves i deixar-les en aigua calenta 5 minuts, reservar. Rentar i tallar les bajoques i les carlotes. Suar els alls amb l'oli en una cassola ampla i baixa. Quan comencen a ballar, afegir el pernil picat i deixar-lo 1 minut més. Coure en l'aigua bullint les bajoques durant 10 minuts. Quan falten 3 minuts, afegir la carlota, afegir els pèsols i les faves i deixar 3 minuts més. Escórrer i afegir tot al sofregit de pernil, saltejar tot 2 minuts. Afegir el puré de verdures i les carxofes, barrejar bé, donar-li un bulliment i posar a punt de sal.

 

<<< Tornar a la portada