Canfali Marina Alta

Uns treballs de neteja en l'àrea arqueològica municipal de l'Hort de Morand treuen a la llum una inscripció romana del segle II d.C.

Unos trabajos de limpieza en el área arqueológica municipal del Hort de Morand sacan a la luz una inscripción romana del siglo II d.C.
  20/04/2017

 
El regidor de Cultura, Rafa Carrió, i el director del Museu Arqueològic de la ciutat de Dénia, Josep Antoni Gisbert, han presentat aquest migdia una troballa "d'interès excepcional" realitzat de manera fortuïta en el transcurs dels treballs de neteja de l'àrea de 2.900 metres quadrats de propietat municipal enclavada en l'Hort de Morand, emplaçament de la ciutat romana de Dianivm.
Es tracta d'una inscripció sobre un bloc de pedra calcària del Montgó, part d'un monument epigràfic, que, per la tipologia de la seua grafia, es pot datar a la segona meitat del segle II d.C.
Segons la transcripció realitzada per Gisbert, en la inscripció es llegeix el tria nomina (o els tres noms que distingien els ciutadans romans dels estrangers i els esclaus) d'un personatge de les elits municipals de Dénia, Quintus Sulpicius Cratus; seu càrrec de regidor o AED (Ilis); i dues "des" majúscules que signifiquen que  dona i dedica el monument a un destinatari del que es desconeix la identitat.
 
Quintus Sulpicius Cratus, magistrat municipal, exercia en aquells moments el càrrec de regidor i, com a tal, exercia entre les seves funcions les del control de pesos i mesures, vital per a l'exercici del comerç, el control de l'organització de jocs i el control i funcionament dels mercats.

Cercar notícies
Agenda