Canfali Marina Alta

Més de 250 litres per m² han caigut a Dénia i Xàbia aquest diumenge

  • Más de 250 litros por m² han caído en Dénia y Xàbia este domingo
  • Más de 250 litros por m² han caído en Dénia y Xàbia este domingo
  • Más de 250 litros por m² han caído en Dénia y Xàbia este domingo
  • Más de 250 litros por m² han caído en Dénia y Xàbia este domingo
  • Más de 250 litros por m² han caído en Dénia y Xàbia este domingo
  22/04/2019

 

La intensa pluja va provocar inundacions en carrers, camins i propietats particulars

Prop de 90 persones van ser desallotjades d'un camping de Xàbia

Els pluviòmetres de Dénia, Xàbia i de municipis de l'interior de la comarca han registrat  aquest diumenge més de 250 litres per metre quadrat, que han caigut de forma torrencial en poques hores. Nombroses zones van quedar inundades, la qual cosa va obligar a tallar al trànsit calles i camins. L'aigua va entrar en alguns garatges de Dénia i en propietats particulars dels Marines. Per les xarxes socials es van difondre imatges de carrers convertits en rius i cotxes parats (com és el cas de l'Avinguda Joan Chabàs de Dénia).


La Setmana Santa ha acabat a la Marina Alta amb un episodi meteorològic denominat Sistema Connectiu de Mesoescala (SCM), és a dir, un grup de tempestes que s'alineen formant línies de pluges molt actives.

La situació a Xàbia va ser preocupant i l'Ajuntament va haver de desallotjar el càmping El Naranjal. Els seus ocupants van tindre que passar la nit en un alberg provissional. I el riu Gorgos es va desbordar al seu pas pel municipi.

La tempesta va començar passades les 18.30 hores i en zones com l'Arenal, Jesús Pobre, Santa Lucia i Madrigueres prompte es van superar els 150 l,/m². El Grup Sant Andrés de Dénia va tornar a inundar-se, quedant afectats els vehicles aparcats. Els talls de vials es van produir en els llocs on habitualment es concentra molta aigua, com el Camí del Llavador o el de Gandia, a Dénia, però també en  la Marineta Cassiana o l'Avinguda Miguel Hernández. També va ser espectacular la situació en el Passeig del Saladar o l'esplanada Cervantes, on enmig de la intensa pluja hi havia diverses persones esperant que arribara l'autobús de línia dels Marines.

Els bombers van fer molts rescats de persones. Moltes van ser traslladades a l'Hospital de Dénia per si debien rebre assistència. També ha destacat la tasca feta per la Policia Local i Protecció Civil de  Dénia i Xàbia.

El fort vent ha acompanyat el sistema connectiu. A Xàbia i el Poble Nou de Benitatxell es van aconseguir més de 90 km./h., segons les dades d'Avamet. Hi van haver despreninents i caiguda d'arbres a l'interior de la comarca, com a la Vall de Gallinera.

La Generalitat ha rebaixat el nivell de preemergència de roig a groc.

Cercar notícies
Agenda