Canfali Marina Alta

Les obres del Verger Alt i el Baluard Oriental trauran de l’oblit l’accés natural al castell des del port

  • Las obras del Verger Alt y el Baluard Oriental sacarán del olvido el acceso natural al castillo de Dénia desde el puerto
  • Las obras del Verger Alt y el Baluard Oriental sacarán del olvido el acceso natural al castillo de Dénia desde el puerto
  06/08/2019

El projecte de rehabilitació i museïtzació del Verger Alt i el Baluard Oriental permetran rescatar de l’oblit l’accés natural des del port al Castell de Dénia. Els treballs, que han estat adjudicats per 321.647,45 euros, han començat ja amb la tala dels pins i tindran un termini d’execució de cinc mesos. Comportaran l’eliminació del 50% de marges i bancals i la realització d'excavacions arqueològiques, que en alguns punts aconseguiran els 5 metres de profunditat, així com la rehabilitació del baluard renaixentista (s. XVI i XVII) i la recuperació dels elements clau en el seu paper defensiu, com la rampa d'accés i el portal de ferro que tancava el recinte.

        Les obres seran cofinançades per l’Ajuntament i la Generalitat Valenciana, dins el programa Feder de la Unió Europea, al 50%. La intervenció arribarà fins la Torre del Mig, objecte de restauració en una desitjable actuació posterior de la zona del Verger Baix, segons han manifestat els arqueòlegs que han presentat els treballs.

        L’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha manifestat que en els propers mesos estarà llest i es presentarà el Pla director del Castell, “que marcarà les línies estratègiques d’actuació així com planificarà futures inversions i generarà una gestió dinàmica i moderna del castell de Dénia”.

Cercar notícies
Agenda