Canfali Marina Alta

L’equip de govern d’Ondara prepara un Pla de Reactivació Local per a pal·liar la crisi econòmica derivada de la sanitària

El equipo de gobierno de Ondara prepara un Plan de Reactivación Local para paliar la crisis económica derivada de la sanitaria
  15/04/2020

Serà dotat amb 150.000 euros amb aportacions de totes les Regidories

L'alcalde d'Ondara, José Ramiro, ha informat que des de l'equip de govern local s'està concretant l'elaboració d'un Pla de reactivació econòmica local, per a ajudar a pal·liar la crisi econòmica quan s'isca de la crisi sanitària.

Segons ha concretat, la iniciativa, a desenvolupar en diverses fases, te com a previsió tenir damunt de la taula la setmana que ve diferents propostes sobre com reactivar l'economia local, i amb mesures econòmiques concretes, que seran dotades amb 150.000 euros. Aquesta quantitat serà completada amb aportacions de totes les Regidories, amb el que suposa un sacrifici econòmic en les diferents àrees.

En concret ha citat el cas de Promoció Econòmica, on la  quantia del trenet de la fira es destinarà a aquest pla de reactivació econòmica local que l'Ajuntament aplicarà per a ajudar a la ciutadania i empreses locals a eixir de la crisi. A aquesta ha unit altres partides que enguany no es poden executar, com les destinades per exemple al festival Gegant, o a la Fira de la Paraula i Festacarrer.

D'altra banda, l'alcalde també ha destacat que des de l'Ajuntament s'està treballant per a protegir als veïns el màxim possible quan es puga eixir als carrers, en la fase de desescalada; per a això, estan esperant que se certifiquen mascaretes reutilitzables amb l'objectiu d'adquirir-les per als veïns i veïnes d'Ondara.

En un altre àmbit, Ramiro ha incidit en els esforços que s'estan duent a terme des de l'administració local per a donar servei a la ciutadania en aquesta crisi. Amb això ha exemplificat l’habilitació l'expedició de certificats digitals per part de l’Ajuntament, i gràcies a aquesta mesura, que era necessari realitzar de manera presencial, 47 autònoms d'Ondara van poder obtenir la documentació necessària pels tràmits que s'estan realitzant amb les administracions estatal i autonòmica en qüestions com les ajudes públiques.

Així mateix, ha quantificat en vint-i-cinc intervencions les portades a cap pel  telèfon del Major que l'Ajuntament d'Ondara va posar en marxa al principi de l'estat d'alarma, a càrrec de personal municipal amb la col·laboració de l'equip de persones voluntàries.

 

Cercar notícies
Agenda