Canfali Marina Alta

L'equip de govern d'Ondara dóna el primer pas per obtenir una zona escolar unificada junt al Sanchis Guarner

El equipo de gobierno d'Ondara dona el primer paso para obtener una zona escolar unificada junto al Sanchus Guarner
  25/05/2020

 

L’elevació al plenari ordinari d’Ondara del conveni per a poder obtenir en un futur els terrenys annexos al col·legi de primària Sanchis Guarner, amb l'objectiu final de construir allí el col·legi d'infantil, suposa el primer pas de l’equip de govern d’Ondara per a obtenir una zona escolar unificada a l’entrada des de Dénia. 

    La iniciativa, segons l’alcalde José Ramiro, pretén concretar “un projecte de legislatura que cohesionarà les instal·lacions docents i millorarà la vida de les famílies amb alumnat de distints nivells". En això ha explicat que consisteix en la  concentració de les dotacions escolars municipals -infantil i primària- en una mateixa zona, de manera que s'acabe amb l'actual dispersió que crea problemes de mobilitat, seguretat viària i coordinació a les famílies amb xiquets i xiquetes en edat escolar. 

Amb aquesta premissa, els tècnics han considerat que la zona adequada per a concentrar aquestes dotacions és la zona d'Alfatares, on ja es troben l'Escoleta d'infantil i l'edifici del CEIP Sanchis Guarner. Això suposaria que l'actual edifici de Marjals s'unificara al costat del Sanchis Guarner i evitar així que continue dividit com fins ara, amb tots els inconvenients que això comporta. 

No obstant, per a fer-ho possible es requereix que, d'una banda, es procedisca a modificar el PGOU de 1989 per a fer viable aquesta unificació o concentració de sòl dotacional amb finalitat docent o educativa. Però, d'altra banda, perquè aquest projecte puga fer-se realitat, és necessari el trasllat de la indústria de blocs de formigó existent en l'actualitat, que actualment ocupa  al costat de la zona d'ampliació del CEIP Sanchis Guarner. 

Aquesta última circumstància, segons el comunicat, suposa una exigència de la Conselleria d'Educació respecte a que una dotació docent no pot estar ubicada al costat d'una indústria d'eixes característiques. 

 

Cercar notícies
Agenda