Les platges de Dénia no estaran parcelades però es farà un estudi per a l'aforament de Les Rotes

  • Las playas de Dénia no estarán parceladas pero se hará un estudio del aforo de Les Rotes
  • Las playas de Dénia no estarán parceladas pero se hará un estudio del aforo de Les Rotes
  27/05/2020

 

Sense cita prèvia, amb fletxes d'entrada i eixida que senyalitzaran vint-i-sis accessos i amb llavapeus i jocs precintats

 

Les primeres mesures de seguretat per a les platges avançades per l'Ajuntament de Dénia no contemplen franges horàries ni cita prèvia. Els 20 quilòmetres de platja, que fan més difícil el control dels aforaments, permeten en canvi al municipi a apel·lar a la responsabilitat de la ciutadania per a esponjar l'ocupació del litoral. La situació serà més delicada en les cales de Les Rotes, on es preveu realitzar un estudi de l'aforament amb la intenció de controlar la presència de banyistes i el manteniment de les distàncies de seguretat.

    L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha demanat als veïns que no obliden “el que ens estem jugant i d'on venim”, al mateix temps que els ha instat a “acostar el muscle” per a no fer marxa enrere “i que siguem i ens vegen com un municipi segur”.

    Entre les actuacions que ja es tenen clares figura la instal·lació de 26 passarel·les d'accés a les platges més concorregudes en les quals se senyalitzaran amb fletxes l'entrada i l'eixida. Les tres zones en les quals es fragmentaran les platges sempre que es puga (la crida activa o de passeig, a cinc metres des de la riba; la de repòs, descans i ombrel·les; i la de resguard (esport i lúdica), es delimitaran amb grans solcs en l'arena que s'encarregarà de refer r diàriament l'empresa de neteja. Aquesta última reforçarà les seues actuacions, llavapeus i jocs estaran precintats i es farà una forta campanya d'informació amb fullets i cartelleria. Per a EPI i material específic dels socorristes (62 en els mesos de juliol i agost) es destinaran 10.000 euros; a més d'intensificar els seus passejos per la platja, altres 12 persones seran contractades per a informar, sensibilitzar i controlar el compliment de les normes, als qui se sumaran dos operaris de PAVASAL. Tindran un punt informatiu i d'atenció en la Marineta Cassiana i en El Raset.

    Per part de la Policia Local es preveuen 200 serveis extraordinaris per al reforç de les platges, un dron amb àudio de control d'aforament i d'informació i l'ús d'una embarcació en l'anomenada zona activa de la platja. Protecció Civil farà també labors de vigilància en les zones més complicades. Les cintes per a parcel·lar la platja, descartades. 

Subscriu-te!