Canfali Marina Alta

Puig busca el consens amb ajuntaments i diputacions per lograr el "nou renaixement" de la Comunitat

Puig busca el consenso con ayuntamientos y diputaciones para lograr el
  01/06/2020

Ximo Puig destaca la voluntat de "treballar junts" d'ajuntaments i diputacions en la posada en marxa del pacte institucional per a la reconstrucció de la Comunitat. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat el clima de diàleg i l'acord amb els ajuntaments i les diputacions provincials en el disseny dels treballs per a la reconstrucció de la Comunitat Valenciana. Segons ha manifestat, "els alcaldes i alcaldesses han fet un treball enorme en favor de la ciutadania i ara hem de continuar junts treballant per a la recuperació".

Puig ha fet aquestes declaracions després de la reunió mantinguda en el Va salar de Corts de la Generalitat amb representants de l'Administració local per a traslladar-los la necessitat de la seua implicació en l'Acord Valencià per a la Reconstrucció de la Comunitat Valenciana.

La participació del "tercer pilar de l'Acord Valencià", el pilar institucional en el qual s'integren els representants del municipalisme, s'ha iniciat "amb la millor de les cares possibles", ha ressaltat el cap del Consell, amb "acord" i "sensibilitat" per part de tots els representants, perquè "per damunt de les institucions està l'interés de les persones".

El president de la Generalitat ha explicat que aquest dilluns s'inicia "un procés de diàleg" amb l'Administració local a través de 12 taules de treball, "que seran l'espai per a aconseguir avanços a curt, mitjà i llarg termini".

"Es tracta de donar resposta immediata -ha continuat el cap del Govern valencià- però també de pensar en les febleses que tenim com a comunitat" per a poder superar aquesta etapa.

Les taules entorn de les quals es desenvoluparan els treballs amb les diputacions i ajuntaments comprendran les següents àrees: serveis socials; salut pública; promoció econòmica; mobilitat i territori; agricultura i medi ambient; habitatge; participació i cooperació; educació, cultura i esport; finançament i fons europeus; innovació i digitalització; turisme, i despoblament.

Cercar notícies
Agenda