Recuperen un àmfora prerromana a la platja de Les Marines

  • Recuperan un ánfora prerromana en la playa de Les Marines
  • Recuperan un ánfora prerromana en la playa de Les Marines
  12/08/2020

Una àmfora d'època preromana ha sigut recuperada a la platja de Les Marines. La troballa es va produir el passat dia 6 prop de la riba en el quilòmetre 2 i en una zona on es va trobar un vaixell afonat. Per això, es va activar el dispositiu i recuperació de la peça per part del Centre d'Arqueologia Subaquàtica de la Comunitat Valenciana. Es va comptar amb la col·laboració de la Policia Local de Dénia, que va aportar una embarcació, un vehicle i equips humans i tècnics. 

L'àmfora s'ha recuperat pràcticament completa així com una part fragmentada d'una altra similar i fragments d'un got de ceràmica comúb i mostres de fusta. Així mateix es farà una inspecció del vaixell afonat. 

L'informe del Centre d'Arqueologia Subaquàtica apunta que és una àmfora 'Ribera TIPO 1-3:, que data del segle IV a. C. Aquest tipus d'àmfora són de boca plana, perfil sinuós o dues inflexions en el cos.  

L'origen encara no s'ha pogut determinar però en l'informe s'explica que alguns exemplars podrien ser púnic i que possiblement van ser presos com a models pels ibers. .

Subscriu-te!