El toc de queda a la Comunitat se aplicarà a partir de la 1 de la matinada d'este dissabte

El toque de queda en la Comunitat se aplicará a partir de la 1 de la próxima madrugada
  24/10/2020

Arriba el toc de queda a partir de la 1 hores d'este diumenge. Els ciutadans de la Comunitat Valenciana no podran eixir de les seues cases entre les dotze de la nit i les 6 hores. És la principal mesura acordada pel govern valencià per a intentar frenar l'avanç de la pandèmia del coronavirus. La restricció de la mobilitat nocturna, i les altres mesures extraordinàries front al virus, estaran vigents fins el 9 de desembre.

El decret de la Generalitat fixa el límit de sis persones en reunions socials, la prohibició del consum en barra i el tancament de bars i restaurants a mitjanit.

El president Ximo Puig ha fet una alocució dirigida a la ciutadania anunciant que la resolució del govern autonòmic haurà de ser ratificada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Les restriccions entren en vigor a partir de les 01.00 hores de la matinada d'aquest diumenge, fins al dia 9 de desembre.

Respecte als moviments a la nit, entre les 12 de la nit i les 6 de la matinada, només podran circular pel carrer les persones que vagen a treballar, que tornen a casa del treball, o que *tengam que eixir per una causa de força major, com una urgència mèdica o l'atenció d'una persona dependent. 

Les reunions familiars o socials estaran limitades a un màxim de sis membres tant en espais públics com privats entre persones no convivents.

D'altra banda, hi haurà restriccions en l'hostaleria. Es prohibeix el consum en barra. Les taules seran d'un màxim de sis persones i els establiments hauran de tancar, una hora abans que ara. 

Segons la resolució de la Generalitat , els jardins i zones d'esplai a l'aire lliure sol podran estar oberts fins a les 22 hores. A més, queda prohibida la venda d'alcohol entre les 22 hores de la nit i les 8 del matí, excepte en hostaleria i restauració.

En la seua intervenció, Ximo Puig ha manifestat que "tots hem de canviar el xip. I canviar el xip ja". I ha reclamat la corresponsabilitat de tots, especialment dels joves. 
Puig ha dit a més que és el moment de fer un esforç "per a arribar al Nadal en les millors condicions socials, familiars i comercials. Per a no escanyar l'economia i la vida quotidiana amb mesures que ningú desitja". 

 

Subscriu-te!