Més d'un centenar de pacients han rebut assistència en la Unitat Ambulatòria del Dany Cerebral Adquirit

  • Más de un centenar de pacientes han recibido asistencia en la Unidad Ambulatoria del Daño Cerebral Adquirido
  • Más de un centenar de pacientes han recibido asistencia en la Unidad Ambulatoria del Daño Cerebral Adquirido
  26/10/2020

La consulta es va obrir a l'octubre de 2019 en el Departament de Salut de Dénia

 

El Departament de Salut de Dénia ha parat atenció a més d'un centenar de pacients en la Unitat Ambulatòria de Dany Cerebral Adquirit des de la seua obertura, a l'octubre del 2019. Aquesta consulta es troba en el CSI I de Dénia.

        El tipus de pacients als quals es presta atenció són els afectats per accidents cerebrovasculars, traumatismes cranioencefàlics greus i lesions cerebrals post-infeccions i tumorals. La consulta compta amb un equip multidisciplinari de metges especialistes en Rehabilitació, terapeutes especialitzats en fisioteràpia neurològica, logopedes neurològics, neuro-psicòlegs i terapeutes ocupacionals.

        La Unitat Ambulatòria de Dany Cerebral Adquirit ofereix els seus serveis a pacients en qualsevol de les quatre modalitats de teràpies que es realitzen: fisioteràpia, logopèdia, teràpia ocupacional i neuropsicologia. La majoria d'ells reben, entre 2 i 3 sessions de teràpia de cada modalitat. Es tracta de sessions individuals de 45 minuts que s'administren 2, 3 o 5 dies per setmanes. Els tractaments solen durar entre sis mesos i un any, segons indicació mèdica. Les pautes de tractament estan dirigida per un facultatiu especialista en Rehabilitació, qui s'ocupa de supervisar, en tot moment, l'evolució del pacient, juntament amb l'equip multidisciplinari Neural, líder en la Comunitat Valenciana en l'atenció a aquest tipus de pacients. .

        Durant el confinament es va posar en marxa una consulta virtual per als pacients amb dany cerebral adquirit i els seus familiars. El tractament es va realitzar mitjançant telerehabilitación o telefònicament per a aquells pacients que no disposaven de mitjans telemàtics. Segons ha explicat el cap del Servei de Rehabilitació del Departament de Salut de Dénia (DSD), Álvaro Escuder, “durant el confinament ens hem adaptat per a continuar oferint un servei essencial per als pacients. A més de l'assistència terapèutica telemàtica, accentuem l'assessorament i l'ajuda a les famílies”. I afig que “vam posar en marxa una iniciativa que va tindre molt bon acolliment: un grup terapèutic de suport emocional als cuidadors, els qui es van trobar sobrepassats per les circumstàncies”.

 

<<< Tornar a la portada