Hi haurà deu punts de vacunació massiva a la Marina Alta a partir d'abril

Habrá diez puntos de vacunación masiva en la Marina Alta a partir de abril
  02/03/2021

La Marina Alta comptarà amb deu punts de vacunació, que començaran a funcionar a l'abril. Aquests espais estaran a Dénia, Xàbia, Pego, Ondara, Benissa. Teulada,  Calp, Pedreguer, Orba i El Verger. Des de Conselleria, s'ha remés a la gerència del Departament de Salut de Dénia un protocol d'actuació en el qual s'expliquen les condicions que han de complir els centres on s'administraran les vacunes. També s'expliquen els criteris assistencials quant als equips de vacunació específics i la preparació dels materials necessaris per a poder dur-ho a terme.

La previsió és realitzar una mitjana de 400.000 vacunacions setmanals en la Comunitat.  En els municipis de comarca, a l'ésser de menys de 50.000 habitants, el punt de vacunació se situarà al costat d'un centre de salut o en locals municipals. La Conselleria recomana que estiguen situats el més pròxim possible als nuclis de població i han de ser accessibles mitjançant vehicles particulars i transport públic, així com reunir les condicions adequades per a establir els circuits d'entrada i eixida.

Un altre dels criteris contemplats en el protocol és la dotació de recursos humans per a poder dur a terme la vacunació massiva, per la qual cosa es crearan equips de vacunació específics, que coordinaran tot el procés de vacunació des de l'arribada del pacient fins que és vacunat. Aquests equips estaran formats per dues infermeres, un administratiu, personal facultatiu, auxiliars d'infermeria, així com zeladors i personal de seguretat.

A més, en els punts de vacunació s'establiran àrees diferenciades habilitant un circuit unidireccional amb la finalitat de mantindre la distància de seguretat i establir les mesures preventives, des que arriba el pacient fins que passa a la sala postvacunació en la qual ha de romandre almenys 15 minuts per si hi haguera alguna reacció adversa.

Ara s'estan vacunant a col·lectius com les policies locals, que ho han fet a Alacant. Es donarà prioritat posteriorment a les persones de menys de 80 anys que no poden eixir de casa. A l'abril, es vacunarà als docents i altres professionals així com a la resta de la població, començant pels de major edat o major risc. 

<<< Tornar a la portada