HLA San Carlos col·labora amb l'Ajuntament de Dénia i el Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana en la 5a Marató de Donació de sang

  • HLA San Carlos colabora con el Ayuntamiento de Denia y el Centro de Transfusiones de la Comunidad Valenciana en la 5ª Maratón de Donación de sangre
  • HLA San Carlos colabora con el Ayuntamiento de Denia y el Centro de Transfusiones de la Comunidad Valenciana en la 5ª Maratón de Donación de sangre
  • HLA San Carlos colabora con el Ayuntamiento de Denia y el Centro de Transfusiones de la Comunidad Valenciana en la 5ª Maratón de Donación de sangre
  17/06/2021

80 persones van acudir a la convocatòria de l'hospital HLA en el Centre Social de Dénia per a col·laborar amb aquesta acció social.

Cada donació de sang pot salvar fins a tres vides, la qual cosa suposa que aquesta acció podria salvar la vida de més de 200 persones.

 

L'Hospital HLA San Carlos, en col·laboració amb el centre de transfusions de la Comunitat Valenciana i a l'Ajuntament de Dénia, van organitzar ahir la 5a Marató de Donació de Sang amb motiu del Dia Mundial del Donant de sang, en el Centre Social de la ciutat. Aquesta acció és molt important ja que busca col·laborar en la recuperació de reserves de sang que s'han vist greument afectades durant la pandèmia generada per la COVID-19. 

En total es van presentar 80 donants, dels quals van poder donar 73 persones, sent quatre d'elles donants primerizos. L'Hospital HLA San Carlos, juntament amb les altres entitats públiques col·laboradores, volen agrair a totes aqueixes persones que es van acostar al Centre Social per posar el seu granet d'arena i així poder ajudar en aquesta gran labor social. 

El regidor de Sanitat de l'ajuntament de la ciutat, Javier Scotto, va fer acte de presència en l'acte on va intercanviar unes paraules amb els organitzadors. 

Cada donació pot salvar tres vides, la qual cosa suposa que l'ajuda de l'hospital San Carlos podria salvar a 219 persones. Aquesta activitat que s'ha emportat per cinquena vegada en els centres HLA, té com a objectiu fer costat als bancs de sang autoritzats durant la seua campanya de recollida estival, temporada en la qual es necessita assegurar les reserves, ja que sol ser habitual tindre major necessitat de sang en aquesta època.

“Des de l'Hospital estem molt satisfets d'aportar el nostre granet d'arena sumat a la població de Dénia, en un compromís tan important com donar vida. Només tinc paraules d'agraïment per a tots els donants, equip del centre de transfusions d'Alacant i l'equip de l'hospital, que s'ha bolcat un any més a millorar la salut de tots. Gràcies per la vostra solidaritat”, comenta Gerson Morales, Gerent de l'Hospital HLA San Carlos.

D'altra banda, la Dra. Patrícia Iranzo, Directora Mèdica de l'Hospital HLA San Carlos, apunta que “en aquesta època tan complicada les donacions de sang s'han vist considerablement minvades. Per això enguany, més que mai, cal posar més l'accent si cap en aquesta mena d'esdeveniments per a recuperar les reserves de sang. No podem oblidar que sense les donacions la solució als tractaments urgents, cirurgies complexes, trasplantaments d'òrgans i una infinitat de patologies no té cabuda. La generositat del donant de sang i tots els implicats en aquesta iniciativa salva infinitat de vides i per això l'agraïment ha de ser infinit.”

Per a l'hospital, és un orgull col·laborar amb el Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana i amb l'Ajuntament de Dénia, any rere any per a aquest fi tan necessari per a tots.

 

 

 

<<< Tornar a la portada