La Guàrdia Civil deté a Calp a una banda de lladres

La Guardia Civil detiene en Calp a una banda de ladrones
  24/07/2021

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut a tres persones sospitoses de pertànyer a una banda de cogoteros i que probablement tractaven d'assaltar a la seua pròxima víctima a Calp. Una vegada detinguts, els agents van comprovar que a un d'ells, la dona, li constava un robatori comés a Xàbia un parell de setmanes abans. 

 

El passat 20 de juliol, agents de l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil de Calp van detectar la presència d'una persona en els voltants d'algunes de les principals sucursals bancàries de la localitat. L'actitud vigilant que van observar en ell, els va induir a sospites. 

Transcorreguts uns minuts, van veure a una parella que eixia d'una de les entitats bancària, i es comunicava mitjançant una gesticulació discreta amb la persona que estaven fora. Els agents van decidir identificar-los immediatament abans que pogueren actuar sobre alguna víctima. En veure's sorpresos, els sospitosos van tractar de fugir d'allí a la carrera, i en diferents direccions. No obstant això, els tres van ser ràpidament aprehesos per la força actuant. 

Després d'uns primers esbrinaments, els agents van poder comprovar que la dona estava implicada com a presumpta autora d'un delicte de furt de 5.000 euros que havia sigut comés a l'interior d'un banc a Xàbia, el passat 5 de juliol. Van verificar, a més, que li consten nombrosos antecedents per fets similars comeses per tot el territori nacional. Entre ells, i de significativa rellevància, el robatori de 158.000 euros comés amb força en Politja (Almeria) l'any 2019, en el qual, al costat d'altres membres, van sostraure de l'interior d'un cotxe els diners que el perjudicat havia tret per a pagar les nòmines dels empleats de la seua empresa. 

Han sigut detinguts una dona de 48 anys d'edat, i dos homes de 20 i 33 anys, tots de nacionalitat colombiana. Han sigut posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Dénia, quedant en llibertat amb càrrecs. 

A aquesta mena de grups se'ls coneix com cogoteros. Són bandes criminals que es dediquen al furt al descuit i, en cas de considerar-lo necessari, no dubtaran a usar la violència, contra persones que consideren vulnerables, normalment per la seua edat avançada. Els vigilen en els voltants d'entitats bancàries, aprofitant que hagen fet un reintegrament d'efectiu, sempre de grans quantitats. 

Aquests grups solen estar compostos per tres o quatre membres, en el qual sol haver-hi, almenys, una dona, que al costat d'un còmplice home, simulant ser una parella, entren en la sucursal per a triar a la futura víctima. Una vegada localitzada una persona que creuen susceptible de caure en el seu atracament, la seguiran fins a l'exterior del banc. Ja al carrer, esperen altres membres, que aparenten anar solos o estar esperant a algú. Mitjançant senyals, la parella els indicarà quina és la víctima que ha sigut triada i ells la seguiran fins a trobar-se tot sol amb ella en un lloc més apartat, on l'abordaran mitjançant algun ardit o ardit i li arrabassaran els diners recentment trets, bé mitjançant un descuit del perjudicat, o bé, de no ser possible el furt al descuit, no dubtaran a utilitzar la violència per a aconseguir la seua comesa. Si la víctima posseeix cotxe, poden punxar les rodes per a robar els diners mentre que la víctima sol·licita l'assistència en carretera. 

A vegades, utilitzant una distracció dels empleats de l'entitat bancària, procurant que el treballador abandone els seus llocs de treball, furtaran sense ser vistos diners de la caixa.

<<< Tornar a la portada