Dos gossos de pel.lícula que causen admiració

  • Dos perros de película que causan admiración
  • Dos perros de película que causan admiración
  • Dos perros de película que causan admiración
  02/08/2021

A Rex, un pastor alemany que al novembre complirà onze anys, li encanta la mar i passejar per Dénia. També se sent a gust actuant enfront de les cambres, ja que té una llarga experiència apareixent en sèries de televisió, anuncis i en alguna pel·lícula. Ara, li ha arribat l'hora de retirar-se i a partir de 2022 li succeirà Wotan, de la mateixa raça i que ara té nou mesos. 

El seu amo és José Martínez, un enamorat de Dénia, on passa les seues vacances d'estiu des que era xicotet. A la ciutat, on té família, visita sovint al seu cosí Óscar Marí-Perles, propietari del restaurant La Xerna de la Mar.

D'origen canari i propietari d'un gimnàs a Colmenar Viejo, sempre ha viscut envoltat de gossos. Ara, posseeix cinc i, a més de Rex, uns altres també han fet els seus primers passos com a gossos actors.

La vinculació de José Martínez amb el món del cinema va sorgir fa deu anys per casualitat quan, segons recorda, “estava buscant a un ensinistrador per a ell i vaig donar amb un molt bo que em va introduir en el món del cinema”. Va ser com Martínez va començar a participar en les sèries guiant a la seua mascota perquè “viu amb mi, coneixem les nostres mirades, tenim una complicitat màxima i és molt fàcil treballar junts”, explica.

Fins ara, Rex ha intervingut en sèries tan conegudes com La que s'aveïna, La casa de paper, Vis a vis, Elit, Servir i protegir i alguna que encara no s'ha estrenat. 

Martínez assegura que no hi ha cap secret per a aconseguir que una mascota puga exercir una actuació davant les cambres “El primer és molt d'afecte”, explica, “i el segon una disciplina bastant rutinària, és a dir, marcant unes pautes diàries d'entrenament i de com comportar-se, però sempre amb la proximitat i l'afecte que se li ha d'oferir”. Insisteix que “adquireixen rutines i simplement cal polir una miqueta els detalls”.

A pesar que els rodatges es prolonguen durant moltes hores, assegura que no resulten perjudicials per als animals. “El seu benestar i la seua tranquil·litat és la prioritat”, apunta José Martínez, qui afig que sempre resulten divertits. Del qual millor recorde guarda és de la sèrie La que s'aveïna perquè les escenes eren dinàmiques “i afavorides” per a Rex, amb plans curts i senzills. 

Però ara li ha arribat l'hora de la retirada. Una de les preocupacions del seu amo és frenar l'avanç de les xacres pròpies de la seua raça ja que Rex pateix artrosi de columna. I mentrestant, Wotan ja s'està preparant per a actuar a partir de l'any que ve.

ELS AVANTATGES DE TINDRE UNA MASCOTA 

Els dos pastors alemanys desperten l'admiració de la gent allà on van, sobretot dels xiquets, pel seu magnífic aspecte i bon comportament. José Martínez sempre ha procurat que els seus animals siguen respectuosos i sociables i que puguen anar a qualsevol lloc. 

Cada dia, saca a passejar als seus gossos dues vegades coincidint amb les hores de menys calor. La resta, els cans romanen “a casa amb aire condicionat”. 

Aprofitant que el dimecres de la setmana passada es va celebrar el Dia Mundial del Gos, José Martínez sosté que hi ha moltes raons per a tindre una mascota perquè, al seu judici, “transmet moltes complicitats entre els membres de la família, ajuda als fills i als cònjuges a socialitzar-se millor, és un motiu més per a fer activitats a l'aire lliure i sobretot la companyia que aporta. Per a mi, són com els meus fills”. A més, aclareix que els gossos no necessiten un gran terreny per a viure, sinó que el fonamental és que tinguen la companyia humana. Per això, recomana que s'adopte una mascota, més que comprar-la. 

A Dénia, José Martínez troba tot el que necessita perquè els seus gossos gaudisquen d'un magnífic estiu. L'única petició que fa a l'Ajuntament és que amplie els espais destinats als gossos en la zona litoral ja que hi ha molts quilòmetres disponibles.Considera que els cent metres de la platja per a gossos que hi ha en escullera nord són insuficients. 

No concep una vida sense els seus animals i per això ha decidit estudiar veterinària. Reconeix que “m'agrada ser actor, sens dubte, però “gaudisc molt més si és amb els meus animals”. 

<<< Tornar a la portada