El nou director de la banda de música de Benitatxell és elegit amb els vots del 86,49% dels seus membres

  • El nuevo director de la banda de música de Benitatxell es elegido con los votos del 86,49% de sus miembros
  • El nuevo director de la banda de música de Benitatxell es elegido con los votos del 86,49% de sus miembros
  • El nuevo director de la banda de música de Benitatxell es elegido con los votos del 86,49% de sus miembros
  21/12/2021

L’innovador sistema d’elecció del director de la banda de música de Benitatxell, pel sistema de sufragi entre els músics de la componen, ha donat un brillant resultat: Manuel Romera, saxofonista, ocuparà el càrrec gràcies al vot majoritari del 86,49%. Així dona gust accedir a un càrrec, sabent que comptes amb una aclaparadora majoria de gent que recolza el teu projecte, alhora que la banda enceta una nova i “il·lusionant” etapa. En total han participat de la votació 37 músics.
    Este procés de selecció democràtic, que ha durat més de tres mesos, és innovador i insòlit a la Marina Alta. A finals d’estiu es va crear un grup de treball de 10 músics de diferents edats per tal d’abastar les diverses visions que pogueren existir dins de l’agrupació i desprès es va fer una convocatòria pública, a través de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) perquè la gent interessada presentara els seus currículums i un projecte concret de desenvolupament de la banda.
    De les deu propostes de músics de tota la Comunitat Valenciana que es van rebre se’n van preseleccionar cinc, i posteriorment se’ls va citar a principis de setembre per a una entrevista. En eixa trobada cara a cara, els candidats van respondre a preguntes tant de contingut musical com relatives a la gestió de l’agrupació per poder solucionar alguns problemes que arrossega la societat des de fa uns anys. 
    A arrel de les entrevistes es va triar als tres últims candidats que durant tres mesos han estat assajant i treballant colze a colze amb els membres de la banda. El procés es va culminar amb la seua intervenció en el concert de Santa Cecília que va tindre lloc el passat 11 de desembre, on van exposar la tasca realitzada. Cadascun dels tres va dirigir dos peces: un pasdoble triat per la banda a sorteig i una obra d’elecció pròpia. Finalment, el divendres 17 de desembre es va realitzar la votació, en la qual Manuel Romero va eixir seleccionat.
    “Estem molt contents de que Manuel forme part de la xicoteta família que és la banda del Poble Nou”, ha assenyalat el regidor de Cultura i membre de la banda, Víctor Bisquert, qui ha ressaltat que "esta incorporació suposa un nou al·licient per a l’agrupació, que des de fa uns anys travessava una època de desmotivació". “Hem passat de perdre membres a reenganxar-se músics després de diversos anys, i això és molt il·lusionant”, ha conclòs.

QUI ÉS MANUEL ROMERA?
    
    Manuel Romero (1985), és natural de Puçol, i va iniciar-se en els estudis musicals al Centre Musical i Instructiu Santa Cecilia de Puçol en la modalitat de saxòfon. En finalitzar els estudis elementals va accedir al Conservatori de València José Iturbi, on va cursar els sis anys de grau professional que va concloure amb excel·lent. Més tard va accedir al Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló, on va obtindre matrícula d’honor en l’especialitat de saxòfon.                     

En el plànol laboral és professor de les escoles de música del Centre Musical i Instructiu Santa Cecília de Puçol, el Centre Artístic Musical Santa Cecilia de Foios i el Col·legi Santa María del Puig.

<<< Tornar a la portada