Benitatxell recupera una zona verda degradada pels abocaments incontrolats en la zona de Vall del Portet

Benitatxell recupera una zona verde degradada por los vertidos incontrolados en la zona de Vall del Portet
  28/12/2021

El municipi de Benitatxell ha vist restaurada una zona verda que presentava un aspecte molt degradat degut principalment als abocaments incontrolats. L'actuació s'ha emmarcat dins d'un pla de la Diputació d'Alacant que ha destinat 40.000 euros a les labors de regeneració d'aquests terrenys situats sobre dues parcel·les de propietat municipal en la zona de Vall del Portet. 
    Per a la seua adequació s'han fet treballs de desbrossament de manera selectiva, evitant danyar espècies forestals d'interés i eliminant les espècies invasores. També s'ha procedit a la retirada de residus i materials, i al refinament i planatge de la terra, a més de la plantació d'espècies arbustives amb la funció de crear una coberta de terra vegetal amb espècies autòctones. 
    Amb l'actuació s'han retirat des d'enderrocs i restes de les obres de construcció de les urbanitzacions annexes, fins a xicotetes quantitats de mobles i estris domèstics, fustes, envasos, pneumàtics i tèxtils. Així mateix, la posada en valor d'aquest espai tindrà un efecte de dissuasió i erradicació de possibles abocaments posteriors i ajudarà la ciutadania a tindre un major coneixement i conscienciació ambiental. Totes les labors les ha dutes a terme la Diputació.

<<< Tornar a la portada