Xàbia es prepara per a les festes de Sant Antoni i Sant Sebastià sense actes gastronòmics ni bous al carrer

Xàbia se prepara para las fiestas de Sant Antoni y Sant Sebastià sin actos gastronómicos ni bous al carrer
  12/01/2022

La situació sanitària mana i el calendari festiu de Xàbia, encara que es podrà celebrar Sant Antoni i Sant Sebastià, vindrà marcat per les restriccions que imposen la conjuntura sanitària. Així ho han decidit les diferents comissions que organitzen aquests festejos -la de Sant Sebastià, la Penya La Burrera i el centre d'activitats eqüestres del Tiraset- juntament amb la Regidoria de Festes. Per exemple, les grans trobades gastronòmiques i els bous al carrer quedaran al marge dels programes festius que s'han presentat aquest dimecres. 
    A Sant Antoni s'han eliminat del programa tot el que comporta llevar-se la màscara: la xocolatada infantil, el repartiment de mistela i dolços durant la cremà del pi o l'aperitiu del dia de la benedicció de mascotes.
    No obstant això, sí que se celebraran els actes més emblemàtics com el trasllat i cremà del pi de Sant Antoni que organitza el Tiraset. Serà aquest dissabte, 15 de gener, a les 20 hores al carrer Sant Antoni.
    El diumenge també hi haurà desfilada de carros, muntures i carretes a partir de les 11 hores, amb un recorregut d'anada i volta des del poble a Duanes, i que conclourà en la Plaça de la Constitució on es beneiran els animals a les 13 hores. 

FIRA I PORRAT

    Per part seua, la Penya La Burrera ja ha obert la Fira i Porrat de Sant Antoni en el seu emplaçament habitual (ajunte l'avinguda Palmela) amb atraccions que estaran fins al 6 de febrer. El divendres 21 de gener serà el Dia del Xiquet amb preus reduïts. També el dilluns, 17 de gener es manté la celebració de Sant Antoni a l'església del Loreto, amb eucaristia i benedicció de pans, per a després desplaçar-se al Passeig Marítim per a la benedicció de mascotes.

SANT SEBASTIÀ SENSE BOUS AL CARRER

    Quant a Sant Sebastià, la comissió manté un programa pràcticament testimonial després d'acordar-se la suspensió de tots els actes taurins en els quals portava mesos treballant l'Associació Cultural Taurina. El patró de Xàbia tindrà celebració religiosa el dijous 20 de gener, amb volteig de campanes, despertà, cercaviles i missa solemne a les 20 hores a l'església del Sant Bartolomé.
    El dissabte 22 de gener, si el temps ho permet, s'oferirà un contacontes infantil a les 10.30 hores inicialment previst a la Casa de Cultura però que s'ha optat per traslladar a un espai a l'aire lliure com és la plaça Constitució. Tancarà el programa del Trofeu ciclista Sant Sebastià Patró de Xàbia el diumenge 30 de gener.
    La regidora de Festes, Kika Mata, ha agraït a tots els col·lectius festers que hagen entés que amb la situació sanitària que travessem era inviable celebrar determinats actes a pesar que portaven temps preparant amb la il·lusió de començar l'any amb alguna cosa que fa tanta falta a la gent com és recuperar l'alegria de les festes.

<<< Tornar a la portada