La Fira de l'Embotit i el Producte Tradicional de la Vall de Pop celebra la seua edició més participativa i entranyable

  • La Feria del Embutido y el Producto Tradicional de la Vall de Pop celebra su edición más participativa y entrañable
  • La Feria del Embutido y el Producto Tradicional de la Vall de Pop celebra su edición más participativa y entrañable
  • La Feria del Embutido y el Producto Tradicional de la Vall de Pop celebra su edición más participativa y entrañable
  • La Feria del Embutido y el Producto Tradicional de la Vall de Pop celebra su edición más participativa y entrañable
  14/03/2022
Juan Mengual “Al·leluia” és nominat Torraor d'Honor embolicat en el gran ambient que va omplir el recinte de Llíber

Vall de Pop, 14 de març de 2022. La Fira de l'Embotit i el Producte Tradicional de la Vall de Pop va celebrar la seua desena edició amb el millor dels ambients viscuts en tota la seua trajectòria. El recinte de Llíber es va omplir de centenars de visitants per a gaudir d'una matinal molt divertida i agradable a la qual es va sumar fins i tot el sol, després que el dia arrancara amb dubtes en el climatològic. Els assistents van poder delectar-se amb els milers de substanciosos entrepans elaborats amb el millor embotit de la Vall de Pop que va servir l'Associació Turístic Empresarial Tot Vall de Pop. 
    Juan Mengual, conegut com Al·leluia, precursor del turisme en la Vall de Pop, va rebre un calorós reconeixement del públic durant el seu nomenament com Torraor d'Honor 2022 per part d'associació. Es va escoltar l'Al·leluia Al·leluia sobre l'escenari i va córrer de nou el vi per les galtes de Juan Mengual fins a aconseguir els llavis, en una curiosa i divertida cerimònia que porta repetint des de fa més de quatre dècades i amb la qual la seua imatge ha donat la volta al món. 
    L'acte central de la fira va comptar amb un mestre de cerimònies excepcional i únic per a l'ocasió, Ximo Rovira, el popular presentador de televisió que es va donar a conéixer a la fi dels noranta en el programa Tómbola de la televisió valenciana, i un confés amant de la Vall de Pop. De fet, en l'edició de 2015 va ser el mateix qui va rebre el distintiu de Torraor d'Honor per la seua aportació al turisme de la vall. També van participar de la trobada altres *torraors d'edicions anteriors com Mariano Calvo, José Juan Fornés, Pepe Vidal i Sonja Dietz. Fent gala del seu agut sentit de l'humor, Roriva va sentenciar que “aquest càrrec de torraor imprimeix caràcter i queda per a tota la vida, com puga ser el de fallera major”. 
    La cita va tindre el seu capítol de record per a dues persones que van contribuir a fer possible aquesta fira i que han mort en aquests dos últims anys de parèntesis. Es tracta de José Vicente Marco, que va ser el president de la Mancomunitat de la Vall de Pop que va donar un fort impuls a la creació de l'associació, i el forner Juan Bautista Reus, soci fundador i un dels fixos d'aquest certamen firal, en el qual contribuïa entre altres coses aportant un espectacular pa de deu quilos. 
    La fira es va completar amb els estands que van oferir vins, embotits i altres productes gastronòmics típics de la Vall de Pop. També es va sumar el grup Jalon Valley Help, que va celebrar una rifa per a destinar els seus beneficis a famílies d'ucraïnesos que han eixit del seu país per a instal·lar-se a la vall. La música d'arrels americanes del duo Sara i Matt, al qual es va afegir durant l'actuació Danny a l'harmònica, va aportar més lluentor festiva a aquesta trobada que va aconseguir un èxit sense precedents.
    El president de l'Associació Tot Vall de Pop, Ángel Vives, ha reconegut que l'acolliment per part del públic ha sigut excepcional, i ha agraït la col·laboració i disposició sempre de l'Ajuntament de Llíber en aquest acte. “La resposta de la gent ha sigut el millor regal per al nostre desé aniversari”, ha afegit Vives.

<<< Tornar a la portada