Dénia està com un formatge

  • Dénia está como un queso
  • Dénia está como un queso
  21/10/2022

Els Magazinos celebrarà el diumenge 30 d'octubre la segona fira i mercat d'artesans del formatge de la Comunitat Valenciana. La iniciativa s'emmarca en el projecte Cuina de Territori i comptarà amb la participació de cinc formatgeries artesanes: Sant Antoni (Callosa d´en Sarrià, Alacant), Els Molins (Monòver, Alacant), Alcaprone (Alcoi, Alacant), Foia de l'Església (Els Pedrones, Requena, València) i, com a convidat, el formatge Ahuyentalobos, de la formatgeria artesana Enaquesa, situada en el cor de la Vall del Roncal (Navarra).

El mercat gastronòmic i cultural de Dénia potencia la rellevància dels productes valencians artesans i de qualitat visibilitzant als productors que es troben darrere d'aquests. La fira compta amb el suport de Cervesa Túria i la col·laboració de la Fira del Formatge Artesà de Montanejos (Castelló), L’Exquisit Mediterrani i l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA).

La fira s'anuncia amb un cartell realitzat per Héctor Merienda i s'obrirà amb una taula redona en la qual es parlarà de la situació del formatge valencià amb diversos artesans i la participació de la periodista especialitzada en gastronomia Marina (10.30h.). Hi haurà també un tast de cinc formatges (11.30h. a 12.30h.) guiada per José Bas, “aficionador de formatges”; es maridará amb Cervesa Túria + Cervesa Complot Ipa, precisarà d'inscripció prèvia i l'aforament serà limitat a 30 persones. El mercat de formatges artesans estarà obert de 12 a 14.30h. i de16 a 19h. Per als xiquets, i a la vesprada (de 19 a 19 h.), Diana Cervera de la fresca oferirà un taller familiar de formatge, que tindrà un aforament limitat a 12 xiquets.

Els locals del “Carrer dels Sabors” d'Els Magazinos prepararan taules de formatges de totes les formatgeries participants per a poder degustar i compartir amb amics, maridados amb cervesa Túria. Els locals participants seran: A la Fresca, La Lola, Els Monges d'Els Magazinos, L´atelier du petit français, Allora, Patagònia, The Speak, El Cachirulo, Ostrarium, Dexcaro i Santa Pasta. Ja veus, Dénia està com un formatge -com s'ha batejat la fira- i el 30 d'octubre, encara més.

<<< Tornar a la portada