Dénia Festival de les Humanitats/ Kallifatides: "Valorem la llibertat més que els seus límits i això és una gran fal·làcia"

  • Dénia Festival de les Humanitats/  Kallifatides:
  • Dénia Festival de les Humanitats/  Kallifatides:
  • Dénia Festival de les Humanitats/  Kallifatides:
  27/10/2022

La primera sessió del Dénia Festival de les Humanitats, titulada "La immensitat de l'ànima humana", ha inclòs una conferència de l'escriptor Theodor Kallifatides, qui ha proposat un gir radical en la manera de viure de les societats modernes. Un dels seus plantejaments és fer de la pau "una nova tradició", perquè, tal com ha expressat, "tenim més lleis que mai perquè no s'espera de nosaltres la moralitat". I ha criticat que "legislem el que es pot fer i no el que no s'ha de fer". 

 Kallifatides aposta per configurar un codi moral i adverteix que "les societats injustes crearan més guerres". I ha manifestat que "valorem més la llibertat que els seus límits i aqueixa és una gran fal·làcia". Per cert, que s'ha mostrat partidari d'abolir la indústria armamentística.

Al principi de la seua intervenció, ha recordat que va nàixer a Grècia i es va traslladar a viure a Suècia i ha reivindicat l'amor per la mare i la figura del pare, com a bases de la personalitat de les persones. 

La sessió, que ha comptat amb la participació del professor Josep Ramoneda, ha finalitzat amb una exhibició de dansa contemporània a la sala l'Androna, de Baleària Port. 

<<< Tornar a la portada