Gent de Dénia denuncia que el Pla General provocarà “responsabilitats patrimonials milionàries” 

Gent de Dénia denuncia que el Plan General provocará “responsabilidades patrimoniales millonarias” 
  23/11/2022

Diu que el document s'ha tramitat “des dels despatxos i sense admetre les opinions de ningú” 

 

Si l'any que ve la Conselleria aprova el Pla General Estructural (PGE), “les responsabilitats que es deriven recauran sobre la ciutat i poden ser milionàries”, segons ha manifestat el regidor de Gent de Dénia Mario Vidal. No obstant això, Vidal dubta que el PGE tire avant perquè, segons ha vingut denunciant, s'han produït “deficiències de procediment”. 

GD diu que es tracta de “un Pla General que es tramita des dels despatxos sense admetre les opinions de ningú. Prova d'això, entre altres mostres de transparència absoluta, és que quan s'han produït canvis substancials en el procediment, no s'ha fet exposicion pública i quan n'hi ha hagut, no s'han admés al·legacions que es comentaren anteriors canvis”.

Mario Vidal ha matisat que el seu grup estiga conforme amb alguns aspectes del Pla, com que hi haja “un creixement mínim, que impedisca una construcció desfaforada, com va ocórrer de 2003 a 2007 amb el govern del Partit Socialista i amb l'actual alcalde com a regidor d'urbanisme, quan es van duplicar els habitatges a Dénia”. Sobre aquest tema, puntualitza que “que no defensem ni representem al sector empresarial o a la dreta, com diu la regidora, sempre que escolta opinions en contra. Defensem als ciutadans d'una gestió, creiem que nefasta de l'assumpte”. 

Ha insistit que el seu partit reclama que la tramitació del PGE es faça de manera legal, evitant com sempre hem dit les possibles reclamacions patrimonials que es poden generar per una mala gestió o decisió”.

Respecte a les deficiències detectades per Gent de Dénia, el regidor s'ha referit a la DONA'T, que “està plagada de deficiències que no s'han esmenat”, afegint que els informes sectorials continuen sent desfavorables. 

Diu Vidal que “no tenen el colze de la Conselleria, tenen el colpet a l'esquena d'alguns polítics de València o Alacant, que només signaran qualsevol cosa després d'haver sigut informada i signada pels funcionaris de carrera de la Generalitat, tant tècnics com jurídics. I és per això que porten quasi 8 anys de PGE sense atrevir-se a donar el vistiplau”.

El portaveu del grup ha recordat l'escrit que la setmana es va enviar des de la Conselleria a l'Ajuntament sobre les irregularitats de la guia d'urbanisme. Sosté que l'informe és “demolidor” i coincideix amb el que han vingut advertint diferents agents socials, i també Gent de Dénia, és a dir, que “no es podia aplicar el PGE a aquesta tramitació perquè no estava aprovat. Però la nostra regidora li dona el mateix. Ella passa el corró i ja veurem”.

També ha ressaltat que el Pla General s'emportarà al ple aquest dijous per a la seua aprovació inicial sense l'obligat informe de validació signat per tres funcionaris públics municipals: l'arquitecte, l'interventor i el secretari. 

A més, Gent de Dénia dubta que el pla s'aprove al març o abril, com ha anunciat el director general d'Urbanisme. Mario Vidal recorda que els polítics estan avisats que poden reclamar-se responsabilitats patrimonials i que, si no fan cas, incorrerien en un presumpte delicte de prevaricació. 

<<< Tornar a la portada