Canfali Marina Alta

El Congrés aprova la gratuïtat total de l'AP-7 en 2020 sense el suport del PSOE

El Congreso aprueba la gratuidad total de la AP-7 en 2020 sin el apoyo del PSOE
  31/10/2018

El ple del Congrés ha aprovat la moció de Compromís per a garantir que a partir del 31 de desembre de 2019 no s'aplicarà cap tipus de cànon, peatge bla o eurovinyeta als usuaris de l'AP-7. La proposta va comptar amb els vots favorables del PP, Units Podem, Ciutadans i ERC mentres que socialistes i PNB es van abstindre en la sessió celebrada el dimarts. 

La diputada Marta Sorlí, que va defendre la moció, va manifestar que "Sánchez i Ábalos saben que l'única opció per a l'AP-7 és l'assumpció per part de l'estat en 2020 i la gratuïtat total per a les persones usuàries". A més, la iniciativa de Compromís contempla dotar pressupostàriament les connexions de l'autopista amb diferents municipis, entre els que es troben Ondara, Gata y Calp.        

Respecte a la postura del PSOE, el diputat Herick Campos ha puntualitzat que el seu partit està a favor de la gratuïtat de l'AP 7 quan al desembre de 2019 acabe la concessió, encara que considera necessari que "las coses s'han de fer bien". Per això, els socialistes volen que, antes de prendre una decisió, es faça una anàlisi i propostes en una subcomissió sobre com mantindre la Xarxa de Carreteres de l'Estat. Campos diu que "des del moment que expire la concessió els usuaris tindran les mateixes condicions que el de les carreteres que no siguen autopistes".

Cercar notícies
Agenda