Calpe (29 punts) i Pedreguer (26) afronten el tram final de la lluita per la salvació amb un calendari que espanta

  •  Calpe (29 puntos) y Pedreguer (26) afrontan el tramo final de la lucha por la salvación con un calendario que asusta
  •  Calpe (29 puntos) y Pedreguer (26) afrontan el tramo final de la lucha por la salvación con un calendario que asusta
  20/04/2022
La Font (31), més ben posicionat, i Contestano (25) són els altres rivals en la disputa per dues places de permanència

Quatre jornades queden per a posar el tancament a la temporada 2021/22 en el Grup IV de la Regional Preferent, i l'emoció per als equips de la comarca de la Marina Alta es focalitza en la lluita per la permanència. Dos equips, Pedreguer i Calpe, no han complit fins hui amb l'objectiu de no repetir els sofriments de l'anterior -es van salvar en l'última jornada i gràcies a una carambola de resultats- i arriben al tram final situats a la vora de l'abisme i amb molta necessitat de puntuar. 
    El Calp és desé-segon, amb 29 punts, i el Pedreguer dècim-tercer, ja en plaça de descens, amb 26. Els altres dos equips immersos en la lluita per la salvació en aquest grup són La Font (dècim-primer 31) i Contestano (desé-quart amb 25), perquè el Racing d’*Algemesi i l'Atlètic Benidorm, cuers amb 17 punts, ja no compten. 
    La Font està pràcticament salvat, amb prop d'un 80% de possibilitats de romandre en la categoria, ja que el llindar per la salvació es podria situar entre els 32-33 punts. Li bastaria guanyar o empatar un partit, o fins i tot en el cas de no aconseguir-lo que els resultats dels seus rivals li siguen molt favorables. 
    El Calpe també està ben col·locat en la graella d'eixida, encara que les circumstàncies no li són massa favorables. Porta quasi un mes embossat en els 29 punts, amb tres doloroses derrotes consecutives, i un llast psicològic que frena el seu avanç. A més, la plantilla ha quedat molt limitada amb la marxa de jugadors importants en els últims mesos, i el calendari al qual s'enfronta és molt complicat. Per cert que en l'última jornada rep al Xàbia, el mateix rival i en el mateix escenari -a casa- que en la temporada anterior, quan els calpins van véncer per a salvar la categoria. Els calpins necessiten primer que res controlar el vertigen que li provoca mirar a baix en la classificació, des d'una posició que, sota altres circumstàncies, es podria considerar de privilegi. Ho té tan complicat com tan senzill, perquè li bastaria tal vegada amb un sol triomf en quatre partits per a arribar als 32 i mantindre's, pràcticament, en la categoria. 
    Tampoc el Pedreguer ho té fàcil. Arriba amb els deures per fer després d'una temporada convulsa i irregular, encara que no dona la sensació que se senta massa incòmode en la posició que ocupa en la taula, en la qual podria considerar-se el seu hàbitat natural. Per aqueixa boga entre el descens i la permanència porta movent-se amb una certa soltesa pràcticament des que ascendira a la Preferent, i no li ha anat malament. També el calendari és preocupant, encara que una altra de les característiques dels blavets és que no s'acoquinen davant rivals d'entitat. Ja ho van demostrar l'any quan van véncer en l'última jornada a casa a l'intractable líder Alacant, la qual cosa els va valdre per a salvar-se. En aquesta, després de la jornada d'aquest divendres amb el Sueca, li esperen rivals que lluita per una plaça per al play off d'ascens, per a tancar el curs a casa davant l'Ontinyent. Qui sap si no es repetirà la història de la campanya anterior, aconseguint la permanència en l'últim sospir i davant un gran.
    El Contestano apareix en la primera plaça de descens directe, però s'ha complicat i molt la situació amb la derrota aquest dimecres a casa davant el Muro per 1-3, és a dir que tan sols li queden tres partits. A tan sols un punt del Pedreguer, té al seu favor un bon calendari, ja que s'enfronta als altres dos equips descendits i contra La Font, un rival directíssim. 
    És a dir que tant La Font com el Contestano tenen opcions de sumar, i això obliga els de la Marina Alta a espavilar-se. L'altra opció desitjada, amb la qual podrien salvar-se tant Pedreguer com Calpe, està en la lluita per ser el millor dècim-tercer dels cinc grups de Preferent. En aquesta batalla es troben diversos clubs valencians, i amb el llindar instal·lat mancant quatre jornades en els 27 punts. El Pedreguer quedaria per tant en aquests moments a tan sols un punt d'aqueixa taula de salvament que dona dret a la permanència.

<<< Tornar a la portada