Carla Fuentes capta l'essència d'aqueixos moments únics entorn de la taula en el cartell del segon aniversari d'Els Magazinos

  •  Carla Fuentes capta la esencia de esos momentos únicos en torno a la mesa en el cartel del segundo aniversario de Els Magazinos
  •  Carla Fuentes capta la esencia de esos momentos únicos en torno a la mesa en el cartel del segundo aniversario de Els Magazinos
  29/04/2021

 

Un 29 d'abril obria les seues portes el mercat gastronòmic i cultural de Dénia. De la mà de família Cervera, Els Magazinos tirava a caminar amb el ferm propòsit d'erigir-se en el mercat d'un món millor amb la gastronomia com a bandera, però també amb la cultura, l'artesania, la sostenibilitat, la formació i la inclusió social com a aliats. Han passat només dos anys i moltes coses. Perquè en Els Magazinos, en el cor del barri de Baix la Mar de Dénia, sempre passen coses. Aquesta setmana, l'artista i il·lustradora Carla Fuentes ha presentat el cartell del segon aniversari, molt mediterrani. En ell que capta l'essència d'aqueixos moments únics que es viuen entorn d'una taula. Com ella deia, Dénia és “gaudir del sol, de la seua gastronomia”, d'aqueixos xicotets detalls com la mistela que serveixen els restaurants després del menjar. “Dénia és un caramelito”, afegia. I aqueixa manera de presentar-se al món, d'aqueixa manera d'entendre la vida, és el que ens transmet la imatge que commemora el segon aniversari d'Els Magazinos.

Com va dir Luis Cañizares, director de comunicació del mercat cultural i gastronòmic, Federico Cervera és l'alma mater d'un somni que ha anat prenent cos. L'aniversari se celebra amb el lema ‘Dos anys complint un somni. Un mercat d’un món millor’, i en aqueix somni destaca l'aposta pels productes de la terra, locals i de temporada, que es tradueix en el programa Cuina de Territori, una iniciativa gastronòmica que té lloc cada mes al costat de Cervesa Túria. Durant l'aniversari es realitzarà un homenatge als hostalers de Dénia amb accions com a taules redones amb agricultors, pescadors i cuiners de la Marina, programes en directe en Ràdio Dénia amb quatre restauradors que formen part de les famílies hostaleres amb més història de la ciutat i la promoció dels productes del mes de maig inclosos en el cicle Cuina de Territori.

Els Magazinos continuarà impartint les classes magistrals d'hostaleria per a crear el Bar Inclou-em que totes les setmanes s'imparteixen als alumnes del Col·legi Raquel Payà. Però, a partir del divendres que ve, els tres alumnes del centre que han sigut nomenats ambaixadors del mercat seran els encarregats fer un recorregut en el qual contaran la història d'Els Magazinos i dels llocs que el conformen.

Participen també en la celebració els xics i xiques d'Aprosdeco, encarregats d'omplir de color tot el mercat amb una decoració molt especial, com és habitual en les seues decoracions temàtiques mensuals.

Hi haurà noves exposicions de la Llonja de la Cultura en el Taller Turia, un punt de trobada d'artistes mediterranis que compta amb el suport de Cerveses Túria i la Fundació Baleària. El president d'aquesta entitat, Adolfo Utor, va felicitar la família Cervera per l'aniversari i va aplaudir la seua generositat per cedir un espai a l'art en el cor del mercat i entre tants negocis hostalers.

La periodista especialitzada en viatges i gastronomia Marina Vega, col·laboradora de Condé Nast Traveler, va lloar les emocions i sensacions que transmet Els Magazinos, “un lloc per a gaudir”, va dir. Ella ha realitzat el guió i la locució del vídeo que resumeix els dos anys del mercat cultural i gastronòmic en forma de recorregut sensorial i visual pel passat, present i futur d'Els Magazinos. Dos anys que no han sigut senzills, com va recordar Cañizares, però que hui són motiu d'alegria.

<<< Tornar a la portada