El nomenament de “Nebulossa” a l’Espai Jove d’Ondara, a debat plenari

  •  El nomenament de “Nebulossa” a l’Espai Jove d’Ondara, a debat plenari
  •  El nomenament de “Nebulossa” a l’Espai Jove d’Ondara, a debat plenari
  28/05/2024

L’alcalde d’Ondara, José Ramiro, ha anunciat la iniciativa per a portar al plenari d’aquest dijous l’atorgament al Espai Jove del nom de Nebulossa, amb la finalitat de manifestar de manera notòria la seua gratitud i reconeixement a Mark Dasousa i Mery Bas per la imatge donada i el seu treball destacable en l'aspecte cultural i de promoció del municipi. La mesura que, segons apunta “pretén reconèixer la seua estima per Ondara i els seus mèrits com a artistes, anirà acompanyada de la oficialitat del títol honorífic “d'ambaixadors d'Ondara en el món”, en agraïment a la projecció internacional que han conferit al poble.

Segons s’indica en l’exposició de motius de l’acord de proposta institucional el grup Nebulossa és un duo de música format per Mery Bas i Mark Dasousa, veïns del poble d'Ondara, que té com antecedents el grup Solar, amb el que van ser impulsors del festival familiar Gegant Fest Ondara,  que es celebrava el diumenge de Pasqua a Segària fins 2022. En eixe emplaçament, en concret en l’alberg, segons recorden  es va presentar oficialment el grup a l’alberg de Segària després de la seua creació en 2018, el que donaria pas a una trajectòria que te al primer àlbum d'estudi on es troba la cançó «Glam», seleccionada com millor peça Indie Cool 2021 i que completen com a guanyadors del concurs Studio Mans. A banda d’això s’incideix amb la carrera professional portada endavant amb anterioritat per  Mark Dasousa en el món de la música com a productor de grups tan coneguts en el nostre territori com la Raíz, la Fúmiga, Aspencat, Zoo o Feliu Ventura i un llarg etcètera.

“Durant tota la seua trajectòria professional l'estima al seu poble ha anat de la mà, portant orgullosos el nom d'Ondara per tot el món” argumenten per a citar la gira promocional abans del festival d’Eurovisió per  grans ciutats com Barcelona, Madrid i Tenerife, Estocolm, Amsterdam, Londres, Malmö o Nova York, on actuaren amb la reconeguda artista Glòria Trevi.

            A més, apunten que la setmana abans del festival d’Eurovisió i l'11 de maig, Ondara es va convertir en centre de totes les mirades amb el trasllat dels  mitjans de comunicació  al municipi, que van convertir en protagonista de notícies en horari de màxima audiència, connexions en tota mena de programes i directes; inclús el mateix dia del festival, que va ser seguit per un 41,8% de la quota de pantalla.

El “resultat excepcional generat per la il·lusió que va contagiar Nebulossa” conclou la proposta justificada per considerar que “la participació del grup local com a representants d'Espanya en el Festival d'Eurovisió 2024 és un fet històric que no es tornarà a repetir i que ha tingut una transcendència inigualable i projecció internacional per a Ondara, posant el nom del municipi en el mapa”.

 

<<< Tornar a la portada