El septenari del “Cant dels dolors” de la Mare de Déu de la Soledat li fa de preàmbul a la Setmana Santa ondarenca

  •  El septenari del “Cant dels dolors” de la Mare de Déu de la Soledat li fa de preàmbul a la Setmana Santa ondarenca
  •  El septenari del “Cant dels dolors” de la Mare de Déu de la Soledat li fa de preàmbul a la Setmana Santa ondarenca
  27/03/2023

L’inici de la interpretació coral del septenari del “Cant dels dolors” en l’església parroquial de Santa Anna ha servit per ambientar la Setmana Santa ondarenca que entrarà de ple el proper dissabte amb l’escenificació de La Passió per diferents punts del casc històric.

            El referit cant, que té previst perllongar-se cada vesprada fins el dissabte 1 d’abril quan serà interpretat l’Himne a la Mare de Déu de Soledat, que, segons les dades, va ser composat per compositor ondarenc Gonzalo Ortolà Marí en 1924, arran de la declaració canònica del Papa Pius XI per a investir a la venerada imatge com a patrona d’Ondara un any abans. Des d'aleshores, el reconeiximent popular i cap a aquesta peça religiosa l’ha convertida en una tradició al municipi.

El septenari d'enguany cobra especial importància ja que coincideix amb la celebració del Centenari de la Verge de la Soledat com a patrona d'Ondara, que ha emmarcat l’expedient iniciat per l’Ajuntament a través de l’Arxiu Municipal per a protegir el “Cant dels dolors” com a Bé Immaterial en un exercici tan assenyalat.

L’alcalde, José Ramiro, ha informat que  la interpretació dels Dolors durant aquesta setmana serà a les 20 hores i que, tal com els últims anys, els càntics seran retransmesos per la Veu d'Ondara, segons ell,  "per tal d'ampliar el ressò d'una manifestació patrimonial tan ancestral".

 

<<< Tornar a la portada