La Marató d'Astropartícules per a estudiants aprofundeix en fenòmens físics d'interés en la seua jornada de portes obertes

 La Maratón de Astropartículas para estudiantes profundiza en fenómenos físicos de interés en su jornada de puertas abiertas
  11/01/2022

Set instituts de la comarca participen des d'aquest dimarts en la desé-tercera edició de la la Marató d'Astropartícules a la Marina Alta dirigida a joves estudiants d'entre 13 i 18 anys. La marató es desenvoluparà fins al divendres i compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i el Ministeri de Ciència i Innovació. L'objectiu és acostar la física a aquests joves estudiants com a potencials futurs investigadors i despertar en ells les vocacions científiques.
    Aquest dimecres 12 de gener la marató celebra una jornada de portes obertes al públic en general a la Casa de Cultura de Dénia, de 17 a 19 hores. En ella s'abordaran fenòmens físics d'interés científic com la família de cúmuls estel·lars de la Galàxia que es diuen Alacant, en la primera xarrada, o de l'electró al Higgs, que és el títol de la segona. 
    En la marató intervenen els instituts Antoni Llidó de Xàbia; Historiador Chabàs, María Ibars i Sorts de la Mar, de Dénia; IES Pedreguer, Xebic d'Ondara; i Matemàtic Vicent Caselles Costa de Gata.

<<< Tornar a la portada