Els Ajuntaments de Dénia i els Poblets acorden l'habilitació d'un canal a la zona de l'Almadrava sud per a l'entrada de maquinària de neteja a la platja

  •  Los Ayuntamientos de Dénia y Els Poblets acuerdan la habilitación de un canal en la zona de l’Almadrava sur para la entrada de maquinaria de limpieza en la playa
  •  Los Ayuntamientos de Dénia y Els Poblets acuerdan la habilitación de un canal en la zona de l’Almadrava sur para la entrada de maquinaria de limpieza en la playa
  19/07/2022

Els representants dels Ajuntaments de Dénia i els Poblets han mantingut aquesta setmana una reunió amb els propietaris de la zona de l'Almadrava sud per intentar resoldre les nombroses queixes d'aquests darrers respecte a la neteja, el manteniment i l'accessibilitat a la platja .

La reunió, celebrada a peu de platja, ha comptat amb la presència dels alcaldes, Vicent Grimalt i Carolina Vives, juntament amb el regidor de Platges, Pepe Doménech i els tècnics municipals dels dos Ajuntaments per intentar dilucidar la qüestió del monticle de pedres que des de fa uns anys, dificulta l'accés a la zona de bany, a més de constituir un obstacle per a la neteja de la zona.

Els propietaris han inquirit els representants dels dos municipis sobre l'autoria de la mota en qüestió, de la qual tots dos han manifestat no conèixer detall en constituir presumptament una actuació per part de la direcció provincial de Costes, en atenció a les competències que li atorga trobar-se al domini marítim terrestre. En concret, segons ha estimat el regidor de Platges de Dénia, “suposem que és una actuació de Costes per evitar que en cas de temporal l'aigua entri dins de les cases de primera línia”. En això, segons ha apuntat, la delegació provincial de Costes compta amb un contracte de manteniment de tota la província d'Alacant i és la que té la potestat per fer actuacions d'emergència i manteniment, com ara la recirculació de grava escomesa fa dos mesos al voltant a la pedra del Salvador o la retirada de canyes.

Segons han convingut els representants de Dénia i Els Poblets el primer, com a titular de la franja costanera, emprendrà una actuació consistent a obrir una via d'accés a la platja amb maquinària ia partir d'aquí el tractor podrà entrar i aplanar el tram de costa sud tocant al terme dels Poblets fins al riu Girona. "És una prova que farem i segons com quedi la platja i la satisfacció dels veïns veurem si es pot millorar", ha declarat Doménech, per advertir de la dificultat d'operar en un tram de platja molt estret i amb molt pendent que dificulta laccés amb garanties.

Per la seva banda, l'alcaldessa dels Poblets, s'ha congratulat d'haver propiciat la trobada entre veïns i representants dels dos consistoris per tractar de trobar solucions a la problemàtica constant de la zona davant l'allau de queixes que rep l'Ajuntament de part dels afectats per aquest tipus d’actuacions. “Els veïns queden legitimats pel fet de pagar els seus impostos al municipi, encara que han d'assumir que, en no tenir competències sobre la qüestió de les platges l'Ajuntament dels Poblets, qui el governa no pot fer res més que limitar-se a gestionar amb aquells a què correspon”, ha apuntat.

Per a Vives “crec que la cosa hauria de quedar en un terme mitjà entre les seves reivindicacions per eliminar el monticle de pedres que deixi a la platja amb la fesomia que ha tingut tota la vida, i les actuacions preses per Costes per intentar garantir la seguretat de persones i immobles”.

 

<<< Tornar a la portada