Un cambrer de Dénia portava un alt nivell de vida amb els diners que robava en un conegut restaurant  

 Un camarero de Dénia vivía a todo trapo con el dinero que robaba en un conocido restaurante
  12/05/2021

 

Es calcula que va arribar a apropiar-se de quasi 840.000 euros des de 2012

 

La Policia Nacional ha detingut a un home de 36 anys, que en els últims nou anys robava diners en un conegut restaurant de Dénia on treballava de cambrer. Malgrat cobrar menys de 1.000 euros mensuals, portava un tren de vida elevat i fins i tot s'havia comprat una casa. 

Tot es va descobrir quan al començament d'any 2020 van canviar el sistema informàtic de facturació en el restaurant. Després d'utilitzar-ho durant cinc mesos es va observar que hi havia una pèrdua de diners que ascendia a quasi 100.000 euros. En aqueix moment els amos de l'establiment van posar en coneixement aquest fet a la Comissaria de la Policia Nacional de Dénia. 

El cambrer treballava en l'establiment des del 2012 i a partir del 2016 era l'únic encarregat de les finances de l'empresa a causa de la relació de confiança amb els amos, que dbían absentar-se periòdicament per motius mèdics. Aquesta circumstància li va portar a idear un sistema per a sostraure part de la recaptació diària sense ser detectat. Per a això, manipulava els seients dels tiquets per cada servei dispensat i després, en el dia de descans, quan es trobava tancat el restaurant, esborrava el seu rastre. No obstant això, el nou sistema informàtic va deixar al descobert tots els moviments que duia a terme.

Atés que el cambrer va treballar durant bastants anys en el restaurant, la investigació va determinar que s'havia apropiat de més diners en anys anteriors. Els investigadors van analitzar els registres econòmics des que el detingut es va fer càrrec de les finances en 2016 i, gràcies a una anàlisi exhaustiva i metòdica, es va poder determinar que des d'aqueix any el mateix cambrer s'havia apropiat de quasi 840.000 euros.

Després de veure's descobert el detingut, va admetre els fets i va retornar els quasi 100.000 euros que havia detectat el nou sistema informàtic, diners que s'havia apropiat des de l'any 2020 fins que va ser acomiadat.

Els seus ex companys de treball també van notar que, en pocs mesos, des que el detingut no treballava amb ells, els diners rebuts en propines havia augmentat desproporcionadament. Però, segons la Policia, no s'ha pogut determinar els diners que va sostraure per aquesta via.

En el registre del domicili del detingut, es van trobar nombrosos productes de luxe el preu de mercat del qual aconsegueix aproximadament 46.500 euros, com una caçadora valorada en 8.500 euros, pantalons amb l'etiqueta posada que costaven 1500 euros cadascun, sabates per valor de 750 euros o equips informàtics d'alta gamma. Els agents van observar que s'havia realitzat diverses reformes de luxe en el seu domicili com una televisió integrada en un espill del vestidor i la instal·lació d'una caixa forta entre altres.

En el curs de la investigació també es va descobrir que havia anat a destins com Las Vegas, Los Angeles, Emirats Àrabs, París, l'Argentina i Mèxic, no descartant-se que fera altres viatges amb escales en altres països. Tots ells de gran valor als quals s'emportava als seus afins, als quals li pagava totes les despeses. A més, l'home es va comprar un immoble per valor de 180.000 euros. 

<<< Tornar a la portada