3.000 euros per al gunyador del Premi de narrativa infantil-juvenil en valencià Ciutat de Dénia

3.000 euros per al gunyador del Premi de narrativa infantil-juvenil en valencià Ciutat de Dénia
  22/02/2022

L’Ajuntament ha convocat, en col·laboració amb l’editorial valenciana Andana Editorial, la cinquena edició del Premi de narrativa infantil i juvenil en valencià Ciutat de Dénia, que coordina la Biblioteca Pública Municipal. El premi està dotat amb 3.000 euros i la publicació de l’obra guanyadora en Andana Editorial. El termini de presentació d’obres ja està obert i es tancarà el 16 de maig de 2022.

Segons les bases, que es poden consultar a la web de l’Ajuntament de Dénia (www.denia.es) i d’Andana Editorial ((www.andana.net), s’hi poden presentar persones de qualsevol nacionalitat amb obres de narrativa originals i inèdites, escrites en valencià i adequades als lectors infantils (9-12 anys). L’extensió de les obres es fixa en un mínim de 30 pàgines i un màxim de 70.

Els originals s’han de presentar en format d’arxiu pdf, gravades en un port USB o en un CD, i també impreses per triplicat, fent constar el títol i un pseudònim de l’autor. Les obres i la resta de documentació requerida en les bases s’han d’entregar a la Biblioteca Púbica de Dénia, carrer de Sant Josep, número 6.

Finalitzat el termini de presentació, es penjarà el llistat provisional de títols rebuts a les web de l’ajuntament i d’Andana, donant-se un termini de 10 dies hàbils per presentar al·legacions. Una vegada resoltes aquestes, es publicarà el llistat definitiu a les webs esmentades.

El jurat, que estarà composat per dos representants de l’Ajuntament de Dénia, dos d’Andana Editorial, un representant de la Macma i una persona especialista en literatura infantil, donarà a conéixer el seu veredicte al mes d’octubre, en la gala de lliurament del premi, en la qual es  presentarà també l’obra guanyadora publicada.

Els aspectes que els membres del jurat hi valoraran de tots els originals presentats són la qualitat literària, l’originalitat i creativitat, la qualitat i la varietat lèxica, l’adequació de la trama i del llenguatge a l’edat dels lectors o la capacitat per crear personatges que captiven l’interés.

 

 

<<< Tornar a la portada