Nadant, amb bici i corrent: 96 hores d'activitat i 1.188 quilòmetres 

  • A nado, en bici y corriendo: 96 horas de actividad y 1.188 kilómetros
  • A nado, en bici y corriendo: 96 horas de actividad y 1.188 kilómetros
  04/11/2022

 

L'atleta d'ultradistància Clinton Sumner assumeix un nou repte solidari a benefici del col·legi Raquel Payá

 

“A partir de les 60 hores deixes de ser tu, tot va per inèrcia; però per la causa, abelleix”. Clinton Sumner sap que el repte que s'ha proposat no és fàcil: recórrer 1.188 quilòmetres en quatre dies nadant, amb bicicleta i corrent. Ho farà per una causa solidària, a benefici del col·legi Raquel Payá de Dénia, que destinarà els diners recaptats a la compra de material que facilite el moviment i la locomoció de l'alumnat. No és la primera vegada que es llança a una aventura d'aquest tipus. En aquesta ocasió pretén superar el seu repte personal, de 2012: Alacant-Tourmalet Nonstop en 84 hores. “Patiré molt -reconeixia el dijous quan es va presentar la nova iniciativa solidària- però l'aconseguiré”. 

L'atleta sud-africà establit a Alacant, on resideix amb la seua família des de 1989, té clar el que vol. Sap que no serà fàcil. Però està convençut que és possible. La finalitat bé val intentar-ho. 

Entre el 2 i el 5 de gener s'enfrontarà a aquest nou repte, batejat amb el nom de Mueve els teus peus. La prova, una carrera de resistència, encadenarà tres modalitats esportives: 20 quilòmetres nadant en aigües obertes; 1.000 km amb bicicleta i l'equivalent a quatre maratons, 168 km, per muntanya. Clinton Sumner calcula que invertirà en el total de les proves d'aquest triatló unes 96 hores d'activitat física. Sense dormir i únicament amb parades de 20 minutos. Quasi res.

Eixirà des del Postiguet i nadarà fins a la platja del Campello, anirà amb bicicleta fins a València, arribarà a Ciudad Real i tornarà al Campello, on emprendrà la carrera de muntanya que li portarà fins a la Marina Alta. El repte, que assumeix sense suport de cap mena i amb la idea de fixar la meta a Dénia, es podrà seguir a través de les xarxes socials o des de l'aplicació de Clinton Sumner. Durant el trajecte, comentava el dijous en el col·legi, on es va fer la presentació, sempre hi ha algun espontani que li acompanya amb bicicleta o corrent.

El nou repte de Sumner serà l'edició 3.0 de Clandestins. Mai abans ningú s'havia plantejat fer un triatló amb aquestes distàncies, que equivalen a més de 4 Ironman en una sola prova o a més d'un doble Ultraman.

Clandestins 3.0 anirà en benefici de l'alumnat Col·legi d'Educació Especial Raquel Payá de Dénia, xiquets d'entre 3 i 18 anys amb diferents patologies, síndromes genètiques o malalties. Molts d'ells són usuaris de cadires de rodes, amb dificultats en la marxa o que encara no han sigut capaces d'aconseguir-la. Amb la compra de nous aparells, se'ls vol donar l'oportunitat de caminar, per exemple, en un sistema de cinta infinitat dotada d'una grua que els desgravarà el pes i els permetrà entrenar-la.

La fisioterapeuta del centre, Paula Sáez, ha recordat que el Raquel Payá treballa amb grans dependents i amb xiquets xicotets amb dany cerebral. Ha remarcat que molts d'ells han perdut la capacitat de caminar després del confinament, “que ha fet estralls”, perquè han perdut mobilitat i han guanyat pes. Els aparells per a ajudar-los a caminar tenen un preu elevat que el col·legi i les famílies no es poden costejar. Moltes vegades, amb el creixement normal dels xiquets, es queden xicotets i cal adquirir uns altres de major grandària. Els diners recaptats amb el repte servirà per a suplir part d'aquestes mancances, en funció de la suma total que es reculla. Tot el material es quedarà en el col·legi i permetrà que molts xiquets, els que estan ara i els que arriben després, puguen beneficiar-se. 

Les persones que vulguen col·laborar amb la iniciativa podran fer els seus donatius a través del compte solidari de l'AMPA, el número del qual s'anunciarà pròximament. Tant la presidenta de l'associació, Marisa Alemany, com la cap d'estudis del col·legi, Carla Marí, han animat als veïns de la Marina Alta a col·laborar amb la causa i han agraït l'oferiment de Clinton, que haurà de preparar-se a fons durant els pròxims dies per a aquesta nova gesta. El compte arrere ha començat.

<<< Tornar a la portada