A vista de “click”: El jove Carlos Cuenca mostra al món paisatges i monuments de la comarca amb els seus playmobil

  • A vista de “click”: El jove Carlos Cuenca mostra al món paisatges i monuments de la comarca amb els seus playmobil
  • A vista de “click”: El jove Carlos Cuenca mostra al món paisatges i monuments de la comarca amb els seus playmobil
  • A vista de “click”: El jove Carlos Cuenca mostra al món paisatges i monuments de la comarca amb els seus playmobil
  • A vista de “click”: El jove Carlos Cuenca mostra al món paisatges i monuments de la comarca amb els seus playmobil
  01/02/2021

No importa si són carrers, platges, muntanyes o elements patrimonials, com ara l’església de la Puríssima Xiqueta de Benissa, el Castell de Dénia, la Sala de Jurats i Justícies de Teulada o el Castell de Moraira. Sempre hi ha un escenari apropiat per a les fotografies que Carlos Cuenca Llobell puja a Instagram. Els personatges, que poden aparèixer en solitari o acompanyats, els posa ell: algun dels seus playmobil. I el resultat són uns magnífics treballs, on cada cosa està estudiada al mil·límetre, per a mostrar al món la seua comarca

Carlos és un adolescent de Dénia que té dos passions: la fotografia i els playmobil. Descobrir la xarxa social Instagram li va permetre trobar la manera d’unir fotos i “clicks” per poder ensenyar la comarca a tot el món d’una manera diferent. De fet, una de les coses que més li agrada és recórrer la Marina fent fotos als seus “clicks”. Penjar-les i compartir-les és, com ell diu, una manera de convidar a la gent “a viatjar per una fotografia al lloc on està feta”. Comenta que el seu públic és internacional, “però a mi, el que més il·lusió em fa -confessa- és que gent de la Comunitat es riga mirant fotos amb un playmobil de llocs on ha estat”.

Les fotografies de Carlos Cuenca, estudiant de quart d’ESO, estan relacionades amb festes o dates senyalades (el 9 d’Octubre, Halloween, Nadal, l’arribada dels Reis Mags), es fan ressò de la realitat més immediata (un partit de futbol, un megaiot ancorat al port, la pandèmia, la borrasca Filomena,) o simplement conviden a gaudir de l’estiu, de la natura, de l'esport o d'un llibre. Sens dubte, provoquen una reacció en l’espectador, que descobrirà si les mira amb deteniment que no hi ha res casual. L’enquadrament, el fons, la composició, els personatges... cada detall té el seu perquè. I, clar està, cada fotografia té els seus protagonistes.

“Jo tinc playmobil des de sempre”, assegura. Sense comptar edificis, animals i altres peces, calcula que en tindrà al voltant de 700. “Compraven playmobil per al meu cosí Juamba i també per a mi, i d'ahí va sorgir la meua afició per ells”, recorda. “Els playmobil m'agraden perquè són un joguet simple, però a l'hora molt entretingut, i puc fer de tot amb ells”, afegeix.

Mai s’havia sentit atret per la fotografia, però sí per la imatge. Sempre havia sigut més de vídeo i ara, reconeix, “cada dia tinc més afició per la fotografia”. El primer que va tindre va ser una càmera de vídeo, “ja fa uns anys”, conta. La primera càmera de fotos va ser una SONY reflex, amb la qual va començar a fer els primers treballs fotogràfics. Li agradaria treballar a la televisió, “darrere de les càmeres”, però no descarta dedicar-se a la premsa o a la ràdio.

Des de l’any 2019 publica les fotografies que fa amb els seus playmobil. La idea va sorgir durant un viatge amb la família a Roma. A la família, als seus pares, els està especialment agraït per donar-li suport i deixar-lo fer el que fa.

Les seues publicacions reben molts comentaris i de gent diversa. L'anècdota que més il·lusió li va fer va ser la resposta d'Eugeni Alemany a una foto-playmobil que li va fer amb la seua família “per a agrair-li els bons moments que ens va fer passar amb el seu 'Diari de la Quarantena'”. Ell, amb les seues fotos i els seus “clicks”, a bons segur que ens farà passar encara molts bons moments més. Imaginació, creativitat i ganes no li’n falten.

Actualment, Carlos Cuenca Llobell té una exposició de la seua galeria d'imatges d’Instagram (@clickarlitos ) al Centre Comercial Portal de la Marina.

Subscriu-te!