Canfali Marina Alta

Activitats lúdiques i festives en l'Hospital de Dénia per celebrar el Dia Mundial contra de la Diabetis

Actividades lúdicas y festivas en el Hospital de Dénia para celebrar el Día Mundial contra la diabetes
  11/11/2019

La Secció d'Endocrinologia i la Unitat de Diabetis del Departament de Salut de Dénia- DSD-celebrarà dijous que ve el Dia Mundial contra la Diabetis amb un ampli menú d'activitats lúdic festives. La jornada arrancarà a les 10 hores amb una taula informativa-nutricional amb porcions d'aliments i la seua correspondència en glucosa, així com un taller de lectura de l'etiquetatge nutricional. S'informarà els assistents del grau de control de la seua diabetis, a través del mesurament capil·lar de l'hemoglobina glicosilada. Els professionals també formaran aquells interessats sobre el correcte ús del “monitor flaix de glucosa”, un dispositiu subcutani que va mesurant en tot moment els nivells de sucre.

Durant la jornada també s'impartirà una classe de HITT –High Intensity Interval Training- un tipus d'exercici físic molt recomanat pels sanitaris per a les persones amb i sense diabetis.

La celebració del Dia Internacional contra la diabetis finalitzarà amb un menjar especial per a persones amb diabetis i els seus familiars en la cafeteria del centre sanitari. El menú serà gratis per a les primeres 50 persones amb diabetis i/o familiars que s'inscriguen, enviant un correu electrònic a comunicacion@marinasalud.es. A més de plats especialment preparats, l'equip d'Endocrinologia, al costat dels nutricionistes del servei de restauració de l'hospital, oferiran les claus de quines, com i amb quina freqüència ha de menjar una persona amb diabetis.

Segons la Cap d'Endocrinologia del*DSD, Teresa Pedro, “l'objectiu de la jornada és conscienciar, educar i formar en el autocuidat, tant a les persones amb diabetis com als seus familiars”.

 

Cercar notícies
Agenda