Canfali Marina Alta

Ara sí, anem a la platja… però amb responsabilitat

  • Ahora sí, vamos a la playa… pero con responsabilidad
  • Ahora sí, vamos a la playa… pero con responsabilidad
  • Ahora sí, vamos a la playa… pero con responsabilidad
  29/05/2020

Els municipis costaners busquen la fórmula més idònia per a controlar els aforaments 

No hi haurà parcel·lacions ni horaris i s'intensificaran les mesures de neteja i de control

1 de juny. Obertura de platges. Entrem en la fase 2 de la desescalada. Això fa olor d'estiu. I enguany, més que mai, hi ha ganes de mar. Els municipis costaners es preparen per a un estiu difícil -en tots els sentits- i en el qual apel·len, amb més raó, a la responsabilitat ciutadana. La majoria han anunciat ja algunes de les mesures que adoptaran per a garantir la seguretat i rebre als primers banyistes. Es descarten de moment les parcel·lacions -res de cintes mètriques dividint la platja en parcel·les unifamiliars ni de mampares divisòries- i anuncien en canvi un increment de les campanyes d'informació, vigilància i control. 

Marcar els accessos, allí on és possible, és una altra de les estratègies per a caminar cap a aqueixa normalitat nova a la qual ens veiem abocats. Més difícil estarà la cosa en les nombroses cales de litoral de la Marina Alta, on es fa complicat controlar les distàncies i els aforaments. S'anuncia ja que algunes estaran tancades, com en principi també ho estaran en alguns llocs els jocs i els llavapeus. Sense franges horàries ni cita prèvia a la vista, el dilluns es baixa el teló de l'estiu.

Els aproximadament 20 quilòmetres de platja que té Dénia fan més difícil el control dels accessos i dels aforaments però permeten, en canvi, demanar a la ciutadania que actue consensatez per a esponjar l'ocupació del litoral. La situació serà més delicada en les cales dels Gires, on serà fonamental l'estudi d'aforosque ha anunciat l'Ajuntament per a controlar la presència de banyistes i el manteniment de les distàncies de seguretat.

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha demanat als veïns que no obliden “el que ens estem jugant i d'on venim”, al mateix temps que els ha instat a “acostar el muscle” per a no fer marxa enrere “i que siguem i ens vegen com un municipi segur”. Aquesta setmana ha començat la instal·lació de 26 passarel·les d'accés a les platges més concorregudes, en les quals se senyalitzaran amb pintura fletxes l'entrada i d'eixida. Les tres zones en les quals es fragmentaran les platges sempre que es puga (la crida activa o de passeig, a cinc metres des de la riba; la de repòs, descans i ombrel·les; i la de resguard per a l'esport i el joc), es delimitaran amb grans solcs en l'arenaque s'encarregarà de refer diàriament l'empresa de neteja.Aquesta última reforçarà les seues actuacions, llavapeus i jocs estaran precintats i es farà una forta campanya d'informació amb fullets i cartelleria.

Cercar notícies
Agenda